Tavanul unei pieţe cu flori din Ploieşti s-a prăbuşit peste florărese

Comercianții au tras o sperietură zdravănă, în momentul în care tavanul de rigips s-a desprins de pe o suprafață de 50 de mp și a căzut peste tarabe. Din fericire nimeni nu a fost rănit.

09 mai 2016, 16:04
Tavanul unei pieţe cu flori din Ploieşti s-a prăbuşit peste florărese

„A picat tavanul cu totul. Nu pot intra în zonă pentru că este aglomerație acolo. Am auzit lumea țipând. Sunt si pompieri aici, au venit și cei de la Ambulanță”, a spus unul dintre martorii la eveniment.

Directorul SC Hale și Piețe, Emanuel Ilie, a precizat pentru Observatorulph.ro că există două ipoteze care ar fi putut conduce la producverea incidentului.

Presupun că, nu sunt sigur, ar putea exista infiltrații de la ploi. Este vorba despre un tavan fals, de rigips, iar pe tavan era vată minerală, pentru izolarea pe timp de iarnă. Probabil de la ploi s-a îngreunat și tavanul de rigips a cedat. Mai există o altă variantă. Tavanul a picat în zona unde erau agățate coroane de flori. Probabil, din cauza greutății, tavanul a cedat. O comisie analizează toate variantele. Cei de la ISU Prahova ne-au ajutat să degajăm totul. Nimeni nu a fost rănit. Am decis să le dăm comercianților o nouă locație, pentru 2-3 zile cât vor dura lucrările, în parcarea din fața pieței„, a susținut directorul SC Hale și Piețe.

Două autospeciale, o ambulanță SMURD și o ambulanță de la Serviciul Județean Prahova s-au deplasat la fața locului.