TAXA AUTO 2018: Cum se recuperează banii pe timbrul de mediu

Publicat: Miercuri, 07 Martie 2018 10:42 // Actualizat: Miercuri, 07 Martie 2018 10:42 // Sursa: romaniatv.net

Taxa auto, în diferitele sale forme, plătită anterior de șoferi, este pregătită să fie restituită doar pe baza unei cereri și a dovezii de plată, fără obligația anexării unor copii ale cărții de identitate și certificatului de înmatriculare a autovehiculului.  

TAXA AUTO 2018. În prezent, legea prevede că ”la cererea de restituire se anexează, în original sau copie, documentul doveditor al plății taxei speciale pentru autoturisme și autovehicule, taxei de poluare pentru autovehicule, taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrului de mediu pentru autovehicule, respectiv chitanța fiscală/ ordinul de plată și extrasul de cont, după caz, care să ateste efectuarea plății acesteia, precum și copiile cărții de identitate a vehiculului și a certificatului de înmatriculare”. Această procedură a fost stabilită anul trecut de Guvern prin ordonanță de urgență, la acest moment fiind însă pregătite o serie de modificări, scrie profit.ro.

Această procedură a fost stabilită anul trecut de Guvern prin ordonanță de urgență, la acest moment fiind însă pregătite o serie de modificări. 

Fiscul va putea constitui dreptul de restituire a taxei plătite și fără aceste documente, prin interogarea bazei de date proprii sau a Direcției de permise și înmatriculare a vehiculelor a Ministerului Afacerilor Interne. 

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
rambursare taxa auto taxa auto TAXA AUTO 2018
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6605
RON
13 Dec
noapte -4 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H