TAXA AUTO 2018: Ultima şansă pentru proprietarii de maşini să-şi recupereze banii de la stat

Șoferii care au achitat una din fostele taxe auto, mai au o lună la dispoziție pentru a depune cererea de restituire a banilor. Termenul limită este 31 august 2018, cei care nu depun cererea până atunci nu-și vor mai putea recupera banii pe cale administrativă.  

01 aug. 2018, 10:25
TAXA AUTO 2018: Ultima şansă pentru proprietarii de maşini să-şi recupereze banii de la stat

TAXA AUTO 2018: Proprietarii care au achitat în trecut fostele taxe auto la prima înmatriculare în România a mașinilor mai au timp să depună cererea pentru restituirea banilor până la finele lunii august 2018.

Cu alte cuvinte, românii mai au la dispoziție doar o lună pentru a cere înapoi banii achitați ca taxă specială, taxă pe poluare, taxă pentru emisiile poluante sau timbru de mediu.

„Dreptul contribuabililor (…) de a cere restituirea se naște la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență (OUG nr. 52/2017 – n. red.), indiferent de momentul la care s-a perceput taxa, iar (…) cererile de restituire se depun, sub sancțiunea decăderii, până la data de 31 august 2018”, scrie în actul normativ emis de Executiv.

Singurul lucru pe care proprietarii de maşini, care au achitat diferite sume de bani pentru înmatriculare, trebuie să îl facă este să depună cererea la ANAF.

Autorităţile au eliminat obligația anexării documentelor doveditoare a plății, a copiilor cărții de identitate a vehiculului, precum și a certificatului de înmatriculare.

Sursă: avocatnet.ro