O nouă TAXĂ de gunoi în Sectorul 4, din aprilie: Cât va da fiecare locuitor. Taxa de salubritate se poate plăti în rate, de 2 ori pe an

Toți locuitorii din Sectorul 4 vor plăti o taxă unică de salubrizare, începând din luna aprilie 2017. Potrivit unei Hotărâri a Consiliului Local, toate persoanele de pe raza Sectorului 4, fie fizice sau juridice, vor fi obligate să aibă contracte cu firma de salubritate. Taxa de gunoi va putea fi plătită şi în rate, de două ori pe an, nu neapărat în fiecare lună.   

23 feb. 2017, 10:04
O nouă TAXĂ de gunoi în Sectorul 4, din aprilie: Cât va da fiecare locuitor. Taxa de salubritate se poate plăti în rate, de 2 ori pe an

Potrivit unei decizii a Consiliului Local Sector 4, începând cu 10 aprilie 2017, se instituie taxa unică de salubrizare de 5,03 lei pe membru de familie, față de 7,11 lei cât este în prezent.

Astfel, o familie de patru membri care locuieşte la bloc va plăti 20,12 lei din luna aprilie, în loc de 28,44 lei, ceea ce înseamnă o economie de aproape 8 lei pe lună. 

Conform documentului administraţiei locale, taxa de salubrizare a fost stabilită astfel: 

– pentru utilizatorii persoane fizice – 5,03 lei persoană/lună

– pentru utilizatorii persoane juridice încadrate în categoria SRL debutant – 40 lei mc/lună

– pentru utilizatorii persoane juridice încadrate în categoria IMM – 70 lei mc/lună

– pentru utilizatorii persoane juridice altele decât cele menţionate – 80 lei mc/lună. 

Ca o noutate, taxa de gunoi va putea fi plătită şi în rate, de două ori pe an, nu neapărat în fiecare lună. Astfel, taxa ar putea fi achitată în acelaşi timp cu impozitul pe casă, teren şi maşină la Direcţiile de taxe şi impozite. 

„Taxa de salubritate datorată pe întreg anul se va achita în două tranşe egale, respectiv 31 martie şi 30 septembrie”, se specifică în Hotărârea Consiliului Local Sector 4. În plus, pentru a evita cozile de la ghişeu, taxa de gunoi care va fi încasată de Direcția Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 4 va putea fi achitată şi online.

Declaraţia privind stabilirea taxei de salubrizare poate fi descărcată de aici.