TAXA PE BISERICĂ: Italia vrea să taxeze proprietăţile comerciale ale Vaticanului

Biserica Catolică din Italia ar putea plăti anual taxe de sute de milioane de euro, ca urmare a planurilor guvernului de a-i retrage scutirile de taxe, potrivit BBC.

RomaniaTV.net
19 feb. 2012, 14:22
TAXA PE BISERICĂ: Italia vrea să taxeze proprietăţile comerciale ale Vaticanului

Premierul italian Mario Monti a anunţat că Vaticanul trebuie să plătească taxe pe proprietăţile ce nu au caracter religios. Până în prezent, biserica era scutită în Italia de la plata unor astfel de taxe. Costul anual ar putea fi de până la 720 de milioane de euro, potrivit autorităţilor.

Biserica Catolică din Italia deţine aproximativ 110.000 de proprietăţi, în valoare de circa nouă miliarde de euro. Printre acestea se află centre comerciale şi proprietăţi rezidenţiale. În decembrie, guvernul a reintrodus un impozit pe proprietăţile imobiliare, de care biserica este scutită.

Tot mai mulţi italieni se opun acestor scutiri, pe care le consideră le consideră privilegii în contextul austerităţii, notează BBC.

După ultimul pachet de măsuri de austeritate, peste 130.000 de italieni au semnat o petiţie online în care cereau revocarea statutului de scutire de taxe pentru biserică.