Te cerţi des în cuplu? Află dacă rămâneţi MULT sau PUTIN împreună

Cuplurile in care membrii se cearta nu se vor destrama, sustin studiile de specialitate.

RomaniaTV.net
13 mai 2018, 08:39
Te cerţi des în cuplu? Află dacă rămâneţi MULT sau PUTIN împreună

Inceputul oricarei relatie este, pentru cele mai multe cupluri, o luna de miere. Insa odata depasita aceasta perioada, partenerii incep sa isi arate adevaratele personalitati, au opinii diferite etc. Acest lucru poate cauza frustrare, iar de aici pana la izbucnirea unei dispute nu e decat un pas.

Si chiar daca disputele sunt o componenta normala a oricarei relatii, unele cupluri se cearta mai des decat altele. Insa orice disputa ar trebuie sa reprezinte oportunitatea ca fiecare dintre parteneri sa isi exprime individualismul si opinia diferita. Insa cel mai important lucru este ca ambii parteneri sa invete o lectie din cearta avuta. O lectie care ii va ajuta pe fiecare dintre ei sa-l inteleaga mai bine pe celalalt si sa-i respecte opiniile. De altfel, potrivit psihologilor un cuplu care se cearta nu inseamna neaparat ca are si probleme.

Insa este nevoie de abilitati pentru a te implica eficient intr-o disputa, asa ca iata cateva sugestii despre cum inchei intr-o nota pozitiva o cearta astfel incat sa nu inrautatesti lucrurile.

Sfaturi despre cum sa ai o disputa eficienta cu partenerul.

– Inainte de orice trebuie sa-i arati partenerului ca iti pasa de el si ca ii respecti opinia.

– Imediat ce simti ca te enervezi, vorbeste.

– Nu incerca sa demonstrezi ca tu ai dreptate.

– Asculta.

– Evita sa spui ceva ce vei regreta mai tarziu, asa ca nu folosi limbaj acuzator, judecator care sa inflameze lucrurile.

– Nu devia de la subiectul principal.

– Incearca sa descoperi de ce un om rational, rezonabil si decet poate sa faca lucrurile pe care partenerul tau le face.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.