Te înşală? Vrei să afli cu cine vorbeşte partenerul tău? Uite cum poţi să îi spargi parola telefonului

În foarte multe relaţii încrederea în partener este mai devreme sau mai târziu pusă la îndoială. Odată ce apar unele suspiciuni cum că te-ar înşela, primul lucru pe care vei vrea să-l faci este să-i verifici telefonul. 

RomaniaTV.net
21 ian. 2017, 15:23

Iată cum poţi să deblochezi un Android fără să cunoşti codul PIN sau desenul de deblocare:

Aşa numitul Pattern Lock sau blocare printr-un model desenat cu degetul pe ecran reprezintă o soluţie de securitate destul de eficientă. Există câţiva paşi care trebuie urmaţi pentru a dobândi accesul la datele stocate pe aparat.

Introduceţi greşit de cel puţin cinci ori un desen de deblocare format din minim patru puncte. după cele cinci tentative pe ecran va apărea un mesaj care vă va avertiza că trebuie să aşteptaţi 30 de secunde pentru a încerca din nou. De asemenea, pe ecran, după ce veţi apăsa Ok pe respectivul mesaj, în colţul din dreapta jos veţi avea două opţiuni suplimentare ,,Forgot Pattern” şi ,,Backup PIN”. Le puteţi folosi pe acestea pentru a accesa Android-ul, scrie playtech.ro. 

Dacă Backup PIN nu este disponibil, aşteptaţi să treacă cele 30 de secunde şi va fi accesibil. Merită să aveţi în vedere că, atunci când s-a definit desenul de deblocare, s-a introdus şi un PIN ca o măsură suplimentară de protecţie, despre acela este vorba acum. În momentul în care îl veţi introduce pe ecran, veţi fi automat direcţionaţi la pagina Screen Unlock Settings din meniul de configurare al telefonului pentru a defini un alt Pattern Lock. Tot de aici, puteţi activa sau dezactiva altă măsură de securitate.

În cazul în care aţi introdus desenul de deblocare greşit de cinci ori sau codul PIN, în partea de jos a ecranului faceţi un tap pe Forgot Pattern. La unele dispozitive, respectivul mesaj ar putea fi Forgot Password. La acest punct, trebuie să ştiţi parola contului de Gmail. Practic, pe ecran, va apărea un ecran de autentificare în care trebuie să introduceţi adresa de email pe care aţi folosit-o la configurarea aparatului şi parola aferentă accesării acesteia. Dacă datele introduse au fost corecte, pe ecran va fi afişată pagina de configurare a unei noi metode securizare a dispozitivului. În situaţia în care nu cunoaşteţi parola contului Google, apelaţi la un computer, un smartphone sau o tabletă şi încercaţi să o recuperaţi folosind adresa ASTA.

Din acest punct situaţia se complică.  Folosind un computer sau o tabletă, intraţi cu browserul posesorului telefonului preferat pe https://findmymobile.samsung.com/. În această fereastră, autentificaţi-vă cu numele de utilizator şi parola aferentă contului respectivului. După aceasta, faceţi un click pe Unlock My Device din meniul din partea stângă a ecranului şi un al doilea click pe Unlock my screen. Automat vi se va încărca o nouă pagină cu un buton în centru intitulat Unlock. După atingerea sa, la câteva secunde distanţă, smartphone-ul va fi deblocat, context în care, puteţi intra în meniul său pentru a configura o altă metodă de securizare.  Dacă nu era evident, această soluţie funcţionează doar dacă telefonul sau tableta în cauză este conectată la internet, fie prin WiFi, fie prin 3G.

Cum deblochezi un Android folosind o aplicaţie terţă plătită:

În teorie, sunt disponibile pe Google Play multe aplicaţii care se laudă că te învaţă cum să deblochezi un Android şi multe din ele chiar execută această acţiune. Problema este că majoritatea necesită drepturi de root pe aparat şi nu mulţi dintre voi v-aţi rootat telefonul sau tableta. Alternativa este o aplicaţie plătită.

Pentru scopul acestui tutorial este recomandat Screen Lock Bypass Pro. Costă 4,2 dolari, dar dacă nu vă puteţi accesa meniul gadgetului şi aţi trecut prin toate celelalte etape, s-ar putea să reprezinte singura soluţie. Din păcate, deşi funcţionează foarte bine, nu este compatibilă cu orice Android, motiv pentru care există un risc asociat achiziţiei sale. Cel mai bine ar fi să studiaţi un pic înainte dacă se potriveşte sau nu cu telefonul vostru.

 Cum e de aşteptat, nu o aveţi instalată pe telefon. Din acest motiv, intraţi pe play.google.com cu contul şi parola voastră de Google. Căutaţi Screen Lock Bypass Pro sau faceţi un click pe link-ul de mai sus. Achiziţionaţi-o şi optaţi să o instalaţi de la distanţă pe smartphone-ul vostru, având grijă ca dispozitivul respectiv să nu fie conectat la priză sau PC. După instalare, conectaţi încărcătorul la telefon sau reporniţi-l forţat, fie prin îndepărtarea bateriei, fie apăsând câteva secunde pe butonul de Power. La câteva secunde după pornire, procesul de deblocare va fi iniţiat automat şi în mijlocul ecranului va apărea butonul Activate. Faceţi un tap pe el pentru a reseta măsurile de securitate.