Te mănâncă palmele? Iată care ar putea fi cauzele

Nevoia de a te scărpina în palme pot fi uneori foarte puternică. Palmele și degetele conțin mii de terminații nervoase și sunt foarte sensibili. De fapt, oamenii de știință spun că orice senzație de mâncărime sau disconfort în palme poate fi mai intensă decât mâncărimea în alte părți ale corpului.

RomaniaTV.net
24 oct. 2016, 11:03
Te mănâncă palmele? Iată care ar putea fi cauzele

Dacă te mănâncă frecvent palmele, disconfortul poate interfera cu activitățile zilnice, iar nevoia de a te scărpina îți poate afecta chiar și somnul. Mâncărimea în palme poate varia de la o senzație ușoară la una intensă (denumită uneori prurit), care poate provoca disconfort. În funcție de cauza mâncărimilor, poți avea pielea uscată, crăpată sau cu pete roșii.

De obicei, problemele pielii, cum sunt eczemele, psoriazisul, infecțiile fungice sau alergiile pot fi fi de vină pentru senzația de mâncărime pe care o resimți în palma stângă, dreaptă sau în ambele. În cazuri foarte rare, mâncărimile pot semnala ceva foarte grav.

Ardeiul iute și turmericul vin de hac mâncărimilor provocate de psoriazis

Din cauza psoriazului este posibil să te mănânce foarte tare palmele. În acest caz, poți folosi ardei iute. În acesta se găsește un compus numit capsaicină (substanța care dă iuțeala specifică), care poate ajuta la estomparea mâncărimilor. De ajutor sunt unguentele care conțin capsaicină.

Citeşte şi  Ce înseamnă când te mănâncă palma dreaptă, palma stângă sau ambele palme

Turmericul poate ajuta, de asemenea, în tratarea petelor roșii însoțite de mâncărimi ale palmelor. Studiile cu privire la efectele terapeutice ale turmericul pe psoriazis au arătat că principalul compus care se găsește în acest condiment, curcumina, treatează eficient simptomele bolii.

Ulei de nucă de cocos, pentru eczema

Eczemele și diverse forme de dermatită pot provoca mâncărimi intense în palme. Produsele chimice concentrate, reacțiile alergice, stresul, infecțiile pielii contribuie la apariția eczemelor. Pentru a atenua pruritul palmelor, tot ce trebuie să faci este să pui două-trei picături de ulei de nucă de cocos în palme și să masezi. Aplică ulei de mai multe ori pe zi, în special înainte de culcare. Fă asta până când vezi că te simți mai bine.

Hidratează pielea uscată cu ulei de măsline

Chiar dacă pielea uscată poate provoca, uneori, psoriazis sau eczeme, ea favorizează și mâncărimile în palme. Pentru a scăpa de disconfort, mai ales dacă ai pielea uscată, hidratează palmele cu câteva picături de ulei de măsline. Repetă procedeul de două-trei ori pe zi.

Află ce dezvăluie dimensiunea palmelor despre tine