Te pregăteşti să pleci la munte în weekend? Vezi în ce stare sunt pârtiile de schi

Pârtiile de la Șureanu, din Munții Sebeșului, pe domeniul schiabil situat la cea mai mare altitudine din țară, sunt în continuare perfecte pentru practicarea sporturilor de iarnă, cu toate că nu a mai nins în ultimul timp, iar vremea s-a încălzit treptat.

17 feb. 2017, 09:03
Te pregăteşti să pleci la munte în weekend? Vezi în ce stare sunt pârtiile de schi

Zăpada, deși nu la fel de proaspătă ca acum o săptămână, este ideală pe pârtii și în off-piste, a declarat presei Rareș Tileagă, monitor de schi.

„Sunt deschise șase pârtii din opt, iar stratul de zăpadă care le acoperă este incredibil de bun pentru acest mijloc de februarie. Zăpada nu mai este atât de proaspătă ca acum câteva zile, există unele porțiuni cu iarbă, pe vârfuri de pantă, dar nicidecum nu poate fi vorba de scăderea în calitate a sezonului. Zăpadă există, încă, din belșug pe toate pârtiile, iar suprafața schiabilă pe pârtii este aproape perfectă”, a afirmat Rareș Tileagă, potrivit Agerpres.

Accesul spre Domeniul Șureanu se face pe DN67C—Transalpina, pe traseul Sebeș-Șugag-Lacul Oașa, apoi pe un drum județean, lungimea totală fiind de 82 de kilometri, care pot fi parcurși în două ore. Dacă pe traseul Sebeș-Lacul Oașa, în lungime de 64 de kilometri, DN 67C Transalpina a fost reabilitat, în schimb, pe ultimii 18 kilometri, până la Poarta Raiului, pe DJ 704, este drum de pământ. Din cauza încălzirii vremii, această ultimă porțiune de drum este acoperită de gheață și are porțiuni tot mai numeroase cu gropi, șanțuri și noroi, fiind recomandată montarea lanțurilor.

Domeniul Schiabil Șureanu dispune de opt pârtii, în lungime totală de unsprezece kilometri. Este domeniul schiabil situat la cea mai mare altitudine din țară, respectiv la 2.000 de metri. La Șureanu a fost prezent în acest an în mai multe rânduri pentru a schia și președintele Klaus Iohannis.

Și la Arieșeni, în Munții Apuseni, deși nu a mai nins de ceva timp, cele două pârtii se prezintă „remarcabil de bine” pentru această perioadă a sezonului, a menționat Rareș Tileagă.