Te simţi lipsit de energie? Iată ce alimente şi băuturi trebuie să consumi

Lipsa de energie este cauzată de alimentele pe care le consumăm. De asemenea, sedentarismul este un alt factor de risc care afectează grav nivelul de energie al organismului. Iată câteva dintre alimentele şi băuturile pe care trebuie să le consumi ca sa îţi recapeţi energia.

07 ian. 2014, 11:15
Te simţi lipsit de energie? Iată ce alimente şi băuturi trebuie să consumi

1. Seminţe de floarea soarelui. Seminţele crude de floarea soarelui au un conţinut ridicat de acizi graşi esenţiali, vitamine (E, A, D, complexul vitaminic B), multe minerale (zinc, fier, calciu, mangan, potasiu, fosfor) şi proteine. Acestea hrănesc organele digestive, splina şi pancreasul, scrie eva.ro.

2. Mei. Meiul conţine fier, magneziu, potasiu, siliciu, vitamine din complexul B, vitamina E, proteine cu puţine calorii, enzime digestive şi are rolul de a îmbunătăţi digestia, îndepărtând acidul în exces.

3. Suc din iarbă de grâu. Fie optezi pentru iarba de grâu proaspătă pe care să o storci, fie foloseşti pulberea din iarbă de grâu (sau de orz verde, lucernă) pe care o amesteci cu apă. Acest suc conţine cantităţi însemnate de fier, calciu, magneziu, aminoacizi, clorofilă, vitaminele A, C, E.

4. Smoothie. În loc să iei vitamine sintetice este de preferat să-ţi prepari un smoothie din care nu trebuie să lipsească: seminţele de dovleac care au grăsimi bune, mult fier şi te feresc de paraziţi intestinali, seminţele de in care au fibre şi îmbunătăţesc digestia, seminţele de chia care scad colesterolul şi au o grămadă de minerale/ vitamine, legume cu frunze verzi (pătrunjel, spanac) care aduc enzime şi clorofilă. În plus, poţi adăuga zeamă de lămâie, banană, măr sau fructe de pădure congelate.

5. Cereale integrale. La mesele principale consumă cereale integrale, leguminoase (mazăre, năut, linte, fasole boabe), grăsimi sănătoase (ulei de măsline, nuci, avocado, peşte) şi legume preparate termic cât mai simplu. Orezul brun, pastele din făină integrală, quinoa, amarantul, meiul, grâul/orzul/ovăzul integral sunt câteva dintre cele mai nutritive cereale integrale la care poţi să apelezi.

Citeşte şi De ce să consumi cereale din plin. Adevărătele efecte asupra corpului tău