Teamnet pune la dispoziţie sistemul integrat UAV Hirrus pentru misiunea de căutare a planorului dispărut

Grupul Teamnet a pus la dispoziția autorităților în mod voluntar, începând cu data de 11 august, avionul fără pilot Hirrus, bazat pe tehnologia UAV (Unmanned Aerial Vehicles), pentru misiunea de căutare a planorului declarat dispărut în data de 6 august 2015.

RomaniaTV.net
13 aug. 2015, 11:24
Teamnet pune la dispoziţie sistemul integrat UAV Hirrus pentru misiunea de căutare a planorului dispărut

Sistemul Hirrus a început activitatea de monitorizare pe 12 august, cu implicarea unei echipe de specialiști din cadrul companiei. Avionul fără pilot a acoperit în cursul zilei de ieri o suprafață de 33 de kilometri pătrați din zona vârfului Țigăi, județul Brașov, și a colectat din aer 4.136 de fotografii de mare precizie în vederea realizării unei hărți a suprafeței monitorizate. În scurt timp, imaginile au fost preluate de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru a fi analizate.

Pe parcursul zilei de 13 august, echipa va continua monitorizarea unor suprafețe extinse cu ajutorul sistemului Hirrus, în zona Lacului Tărlung, Brașov.

Avionul fără pilot Hirrus are o autonomie de aproximativ trei ore şi poate atinge viteze de peste 110 kilometri pe oră la altitudini de peste 2.500 de metri. Rezultat al unui proiect de investiţii şi cercetare pe o perioadă de doi ani, Hirrus integrează tehnologii avansate cu aplicabilitate în situații de urgență, precum și în dezvoltare urbană, sistemul de ordine publică și în agricultură.