ŢEAPĂ pentru bucureşteni la reabilitarea Şoselei Iancului: Execuţia nu seamănă deloc cu proiectul VIDEO

La inaugurarea lucrării de reabilitare a Şoselei Iancului s-a constatat că execuţia nu seamănă cu proiectul. Astfel, autobuzele nu pot circula pe linia tramvaielor, aşa cum era prevăzut, iar locuitorii din zonă s-au trezit fără locurile de parcare promise, informează România TV.

12 feb. 2016, 15:21
ŢEAPĂ pentru bucureşteni la reabilitarea Şoselei Iancului: Execuţia nu seamănă deloc cu proiectul VIDEO

În proiectul iniţial era prevăzut ca autobuzele să circule pe liniile de tramvai pentru a evita traficul. Însă, atunci când au recepţionat lucrarea, cei de la Primărie au văzut că două autobuze nu pot trece unul pe lângă celălalt în staţiile de tramvai pentru că nu este suficient loc.

Citeşte şi Circulaţia tramvaielor 14 şi 36 va fi reluată pe Şoseaua Pantelimon

De altfel, diferenţa dintre proiectul anunţat iniţial şi realitatea după reabilitare este flagrantă. În loc de verdeaţă şi transport în comun civilizat, doar beton şi asfalt. Iar circulaţia mijloacelor de transport în comun nu s-a îmbunătăţit prea mult.

O altă problemă semnalată de către proprietarii de maşini din zonă este lipsa locurilor de parcare. Odată cu reabilitarea bulevardului, locurile de parcare de pe prima bandă au dispărut, aşa că cei care au maşini în zonă au mari probleme pentru a găsi locuri de parcare. Şi asta în condiţiile în care proiectul prevedea construirea a trei parcări supraetajate cu 311 locuri de parcare.

Citeşte şi Circulaţia tramvaiului 46 va fi reluată pe Şoseaua Iancului

În total, Şoseaua Iancului a fost reabilitată pe o lungime de 1,25 kilometri. Lucrările au început în iunie 2013 şi s-au încheiat abia acum, deşi termenul anunţat iniţial era toamna lui 2014. Conform contractului, valoarea lucrărilor era estimată la 70 de milioane de euro.

Citeşte şi PROTESTE în Bucureşti din cauza lipsei locurilor de parcare VIDEO