Teheranul a confirmat reţinerea a trei cetăţeni australieni. Sunt suspectaţi de spionaj

Sistemul judiciar iranian a confirmat marţi detenţia a trei cetăţeni australieni care a fost anunţată săptămâna trecută de guvernul australian, a anunţat agenţia de ştiri semi-oficială Fars din Iran, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

17 sept. 2019, 11:01

”Doi dintre ei au făcut fotografii în zone militare şi al treilea a fost reţinut pentru spionaj pentru o terţă ţară”, a declarat purtătorul de cuvânt al justiţiei, Gholamhossein Esmaili, citat de Fars.

”Instanţa va decide dacă această persoană (reţinută pentru spionaj) este vinovată sau nu”, a menţionat sursa citată de stiripesurse.ro.

Esmaili nu a identificat persoanele reţinute şi nu a dat detalii despre momentul în care au fost arestate.

Ministerul de externe al Australiei a anunţat că oferă asistenţă consulară familiilor a trei australieni reţinuţi în Iran după ce ziarul britanic The Times a relatat că două femei cu dublă cetăţenie britanică şi australiană şi iubitul australian al uneia dintre ele au fost reţinuţi în Iran.

Ziarul citat nu a identificat persoanele cu dublă cetăţenie, britanică şi australiană, la cererea Ministerului de Externe britanic şi a indicat că guvernul australian a preluat ambele cazuri, potrivit stiripesurse.ro

Marea Britanie a indicat miercuri că a comunicat ambasadorului Iranului preocuparea în legătură cu situaţia celor două persoane cu dublă cetăţenie britanică şi australiană reţinute în Iran.