Telecabina de la Bâlea Lac, BLOCATĂ din cauza unei defecţiuni. Zeci de persoane au rămas la cabană

Telecabina de la Bâlea Lac s-a blocat, marți, din cauza unei defecțiuni tehnice. Şaizeci şi cinci de persoane care au urcat la Bâlea Lac nu au mai putut coborî, fiind  blocate la cabană. Turiştii au fost cazaţi la cabanele din zonă până la remedierea defecţiunii, cel mai probabil în cursul zilei de miercuri.

19 ian. 2016, 17:09
Telecabina de la Bâlea Lac, BLOCATĂ din cauza unei defecţiuni. Zeci de persoane au rămas la cabană

Salvamont Sibiu a anunţat că un numar de aproximativ 65 de persoane au ramas blocate a peste 2.000 de metri altitudine, la Balea Lac. 

Circa 65 de persoane sunt blocate la cabană. Nu sunt probleme medicale sau de alta natura. Acum se lucreaza pentru remedierea defectiunii de la telecabina„, a declarat Adrian David, sef serviciu Salvamont Sibiu. 

Potrivit acestuia, patrula de salvamontiști este la fața locului.

Printre cei blocaţi se află şi un grup de liceeni, care au ajuns la Bâlea cu autocarul, scrie presa din Sibiu. Reprezentanții telecabinei spun că este puțin probabil să poată repara în această seara defecțiunea, care a avut loc la o piesă din camera motoarelor. În aceste condiții, reprezentanții telecabinei vor asigura cazarea gratuită la Bâlea Lac a celor blocați în vârful muntelui, până la remedierea situației.

Arnold Klingeis, managerul firmei care administrează telecabina, a precizat că este vorba despre o piesă care trebuie schimbată.

Piesa a ajuns deja la Bâlea Lac şi va fi înlocuită în cursul nopţii sau mâine (miercuri – n.r.). În această seară, turiştii nu mai pot coborî, doar mâine, după remedierea problemei. Sperăm să fie vorba doar despre această piesă, vedem după ce o înlocuim”, a declarat Arnold Klingeis.

El a precizat că turiştii sunt cazaţi la cabanele din zonă.

În această perioadă a anului, telecabina este singura modalitate de a ajunge la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, Transfăgărăşanul fiind închis şi blocat de zăpadă.

La Bâlea Lac zăpada măsoară aproape un metru, iar meteorologii anunţă temperaturi minime care, în timpul nopţii, pot coborî până la minus 22 de grade Celsius, iar maximele zilei nu vor urca la mai mult de minus 11 grade Celsius.