Telecabina de la Cetatea Devei, din nou funcţională

Telecabina care facilitează accesul la Cetatea Devei este din nou funcţională, de miercuri, după ce săptămâna trecută a suferit avarii de două ori, turiştii fiind coborâţi cu ajutorul pompierilor.

29 aug. 2018, 10:04
Telecabina de la Cetatea Devei, din nou funcţională

Telecabina care facilitează accesul în Cetatea Devei a fost repornită în cursul dimineţii, de la ora 9.00.

„Specialiştii de la ISCIR Oradea au fost ieri (marţi – n.r.) la Deva. Ei au constatat că au fost rezolvate defecţiunile tehnice care au existat. S-au efectuat probe cu monolinerul şi am primit avizul să repornim instalaţia. Telecabina este funcţională din această dimineaţă şi transportă în siguranţă turiştii”, a declarat Alin Suciu, şeful Serviciului Administrativ-Telecabină din cadrul Serviciului Public Administrare Cetate Deva.

Telecabina funcţionează zilnic între orele 9.00 şi 21.00, ultima urcare fiind la ora 20.30, iar ultima coborâre – la ora 20.50.

Telecabina a fost inaugurată în luna iunie 2005. Instalaţia asigură legătura între staţia de plecare, situată la cota 180 de metri până la platforma intermediară a Cetăţii Deva (staţie sosire), situată la cota 342,65 metri, respectiv o diferenţă de nivel de circa 160 de metri.

Săptămâna trecută, telecabina de la Deva a suferit avarii de două ori, turiştii fiind coborâţi cu ajutorul pompierilor. Ca urmare, reprezentanţii Primăriei Deva anunţau că telecabina va rămâne oprită pentru revizie tehnică.