Telefoane, băuturi alcoolice şi pastile de potenţă pentru deţinuţii din Târgu Jiu. Un agent, arestat preventiv

Zeci de convorbiri telefonice au fost monitorizate de anchetatori la sfârşitul anului trecut pentru a putea desluşi încurcatele căi ale corupţiei din Penitenciarul Târgu Jiu.

RomaniaTV.net
20 ian. 2016, 09:57
Telefoane, băuturi alcoolice şi pastile de potenţă pentru deţinuţii din Târgu Jiu. Un agent, arestat preventiv

Agentul Petre Rujan a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru că a primit telefoane, băutură şi parfumuri de la unii deţinuţi pe care îi „servea” cu telefoane mobile, în special, dar şi cu sticle de whiskey şi parfumuri ori pastile pentru a le creşte masa musculară, dar şi potenţa.

Potrivit pandurul.ro, deţinuţii îl sunau din spatele gratiilor inclusiv noaptea, îi aranjau întâlniri pentru a prelua pachetele introduse ilegal în Penitenciar şi, în cele din urmă, îl lăsau să îşi aleagă ce dorea din „marfa” respectivă pentru a nu-i rămâne datori.

Vezi: Bilanţ DNA: 188 de inculpaţi, condamnaţi definitiv în dosarele de corupţie în noiembrie şi decembrie

Petre Rujan s-a împrietenit cu Ionuţ Valentin Pătroi în timp ce cel din urmă se afla în spatele gratiilor pentru a executa pedepsele la care a fost condamnat. Pătroi a ajuns în puşcărie încă de când era minor, în ultimul deceniu el stând mai mult în spatele gratiilor, fiind condamnat constant de instanţele de judecată la cel mult 3 ani pentru furturile comise. Cei doi au ajuns să se cunoască destul de bine, iar Pătroi a putut să îi ceară, în timp, lui Rujan să îi aducă în spatele gratiilor de la băutură şi parfumuri, la telefoane şi cartele SIM, dar şi diverse pastile, pe care le vindea celor care erau interesaţi de aşa ceva. Interceptările de la dosar arată că Pătroi era „domn” cu agentul şi îl lăsa să îşi aleagă singur ce dorea de prin pachetele pe care le introducea în spatele gratiilor

„Domn: Gata, te uitaşi la ele?

Rujan Petre: Le desfăcui, adică le scosăi de aici dintr-o gentuţă.

Domn: Îmhî. Care e, care, care-ţi place cel mai mult?

Rujan Petre: E frumos ELVIEVU (n.l. după pronunţie)ăla.

Domn: Care?

Rujan Petre: ALVIU-u ăla.

Domn: ALVIEVU ăla, pai. Păi da, că ăla-i ce mai, ala-i cel mai nou. Nu ştiu acum, nu știu ce ăsta are, ce meniu. Ia-l şi probează-ţi-l. Vezi cum asta şi alegeţi unu de acolo care…da ăla, ăla ALIEVU ăla. Acela-i cel mai mişto.

Rujan Petre: Îmhî…

Domn: …Era S-ul ăla, dar era, era…cum îi zice, nu știu ce dracu avea la el stricat și îmi zisă și mai bine nu-l mai luai pe ăla. N-avea rost. Bine, hai, ia-l pe acela, oprește-l pe acela, vezi cum aia, dacă nu, vezi care-ți place, ce mai…

Rujan Petre: Îmm!

Domn: Bine, hai și te sun io…

Rujan Petre: …bine beleao!

Domn: …pe la doișpe. Hai noapte bună.

Rujan Petre: Bine. Pa”.

Vezi: Gigi Becali: Ăia de la ANP habar n-au de lege. Sunt directori de puşcării care au mentalitate criminală