Temperaturi ca în MIEZ DE VARĂ la început de mai

Românii au parte în următoarele zile de o vreme aproape caniculară, temperaturile urcând şi chiar depăşind pragul de 30 de grade în unele regiuni.

05 mai 2015, 10:55
Temperaturi ca în MIEZ DE VARĂ la început de mai

La ora prânzului, cea mai ridicată temperatură se înregistra în Bucureşti, de 27 de grade, însă sunt resimţite 31 de grade, în timp ce în judeţele din Muntenia şi Dobrogea mercurul din termometre indicau valori între 28 şi 30 de grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO. Vreme de VARĂ la început de MAI

În Calafat, ANM anunţă o temperatură de 27 de grade, însă valoarea resimţită ajunge până la 32 de grade, în timp ce în Giurgiu se resimt 29 de grade Celsius. 31 de grade Celsius sunt resimţite şi în Alexandria, 32 în Timişoara şi până la 29 de grade în Călăraşi şi Zimnicea.

Meteorologul RomaniaTV.net Gabriela Băncilă a explicat că diferenţa pentru care resimţim aceeaşi căldură ca în timpul verii este umiditatea. În prezent, în ţara noastră umiditatea este destul de ridicată, iar aceste temperaturi ridicate se resimt mult mai mari decât adevărata lor valoare.

„Trecerea bruscă de la temperaturile scăzute, resimţite în zilele precedente, şi căldura din zilele următoare face ca organismul oamenilor să nu poată face faţă acestor temperaturi cu valori similare celor din mijloc de vară”, a declarat meteorologul Gabriela Băncilă.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

Deşi temperaturile medii anunţate de Administraţia Naţională de Meteorologie sunt mai scăzute decât cele real resimţite, statistică ANM este înregistrată într-un mediu ventilat, la doi metri de sol, la umbră.