Temperaturi de vară la început de toamnă. Cum va fi vremea la sfârşit de august şi în prima jumătate din septembrie

Meteorologii estimează că la sfârşitul lunii august şi începutul lui septembrie, temperaturile vor fi în general ușor mai ridicate decât normalul climatologic. Nu vor lipsi nici ploile care îşi vor face apariţia în zonele de munte, unde local se poate semnala o tendință spre excedent.

RomaniaTV.net
17 aug. 2018, 12:12
Temperaturi de vară la început de toamnă. Cum va fi vremea la sfârşit de august şi în prima jumătate din septembrie

Săptămâna 20 – 27 august 2018

Temperatura aerului va fi mai ridicată decât normalul climatologic al săptămânii în toată țara, cu abateri mai mari în regiunile vestice, nord-vestice și centrale.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare, îndeosebi în regiunile extracarpatice, excepție facând zonele de munte, unde local se poate semnala o tendință spre excedent.

Săptămâna 27 august – 3 septembrie 2018

Valorile termice vor fi în general ușor mai ridicate decât normalul climatologic al săptămânii în toată țara.

Cantitățile de precipitații pot fi excedentare în jumătatea de sud-vest a țării și apropiate de normele climatologice ale perioadei în restul teritoriului.

Săptămâna 3 – 10 septembrie 2018

Temperatura aerului va fi în general mai ridicată decât normalul climatologic al săptămânii în toate regiunile, cu abateri mai mari, la nivel local, îndeosebi în cele din nord-vest, nord și centru.
La nivelul întregii țări, regimul pluviometric se va încadra în general în limite normale.

 

Săptămâna 10 – 17 septembrie 2018

În majoritatea regiunilor, temperatura aerului va avea valori în general mai ridicate decât normalul climatologic al săptămânii, posibil cu abateri mai mari local în jumătatea de nord.

Precipitațiile pot fi ușor excedentare, local în zonele montane, precum și în vestul și sudul teritoriului și apropiate de normele climatologice ale intervalului în rest.