Temperaturi de vară la mijlocul lunii septembrie. Maximele ajung la 35 de grade. De luni, vremea se schimbă radical

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă că în acest sfârşit de săptămână se vor înregistra temperaturi de vară în toată ţara, maximele ajungând la 34-35 de grade. La munte şi la mare vremea va fi la fel de călduroasă. De luni, însă, vremea se va schimba radical, iar toamna îşi va intra în drepturi.

16 sept. 2017, 06:32
Temperaturi de vară la mijlocul lunii septembrie. Maximele ajung la 35 de grade. De luni, vremea se schimbă radical

Vremea va fi călduroasă în toată ţara. În partea de Sud a ţării ajungem şi la 34, izolat chiar şi 35 de grade. În Bărăgan este cel mai cald. Evident, nu sunt temperaturi obişnuite pentru această perioadă. În general, 22-28 sunt temperaturile obişnuite. În acest weekend, cel mai răcoare va fi dimineaţa, în depresiuni„, a declarat pentru Mediafax, reprezentantul ANM, Oana Păduraru.

De asemenea, la munte şi la mare vremea va fi frumoasă.

Şi la munte este cald. Pentru această dată, dacă sudul ţării va avea 34 de grade şi e cald în toată ţara, asta înseamnă că şi la munte, în timpul zilei, pe un cer senin, cu soarele care străluceşte pe cer toată ziua, o să fie în jur de 24 de grade. Deci şi acolo foarte cald. La mare vor fi 28-29 de grade. O să fie destul de cald. Sunt temperaturi de vară la mijlocul primei luni de vară„, a mai explicat Oana Păduraru.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă dimineaţa, şi un cod galben de ceaţă, valabil în unele zone din ţară.

De luni, vremea se schimbă radical

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea se va răci faţă de ziua anterioară, mai accentuat în vestul, nordul şi centrul ţării, unde valorile termice se vor situa în jurul celor climatologic specifice datei, în timp ce în celelalte regiuni acestea se vor menţine peste mediile multianuale. Ziua, cerul va fi variabil, mai mult senin în regiunile extracarpatice, iar noaptea va prezenta înnorări temporare si pe arii restrânse vor fi averse şi posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 grade în Dealurile de Vest şi în Maramureş şi 32 de grade în Bărăgan, sudul Moldovei şi Dobrogea, iar cele minime se vor situa între 6 grade în depresiuni şi 21 de grade pe litoral.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea se va menţine călduroasă, chiar dacă valorile termice vor marca o scădere uşoară faţă de ziua anterioară. Cerul, mai mult senin pe parcursul zilei, va prezenta înnorări în a doua parte a nopţii, când va crește probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice, iar vântul se va intensifica uşor. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

PROGNOZA METEO TENDINŢA

MARŢI – Vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi temporar noros şi vor fi averse, descărcări electrice şi uşoare intensificări ale vântului, în zonele de deal, de munte şi local în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 21 şi 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul extrem al ţării, iar cele minime, între 8 şi 18 grade, mai ridicate, spre 20 de grade, pe litoral.

MIERCURI, JOI şi VINERI – Vremea va deveni răcoroasă în cea mai mare parte a ţării. Temporar va ploua în toate regiunile.

Citeşte şi PROGNOZA METEO. Toamna începe să îşi intre în drepturi după acest weekend