Tensiuni între SUA şi Rusia: Ambasada americară din Moscova nu mai are acces la o proprietate de la periferia oraşului

Ambasada SUA în Rusia a acuzat luni autoritățile ruse că au blocat accesul membrilor personalului diplomatic la o proprietate situată la marginea Moscovei, după ce li s-a acordat anterior acces până marți la prânz pentru recuperarea bunurilor, informează Reuters.

31 iul. 2017, 19:51
Tensiuni între SUA şi Rusia: Ambasada americară din Moscova nu mai are acces la o proprietate de la periferia oraşului

Proprietatea, situată într-un loc pitoresc pe malul Râului Moscova la nord-vest de capitala rusă, este închiriată de Ambasada Statelor Unite pentru personalul său în scopuri de recreere.
    
Moscova a anunțat că o ia înapoi ca parte a măsurilor de represalii după ce Washingtonul a aprobat o nouă serie de sancțiuni împotriva Rusiei.
    
Un cameraman de televiziune Reuters în afara acestei case de vacanță, cunoscută în rusă ca o „dacia”, a văzut cinci vehicule cu numere de înmatriculare diplomatice, inclusiv un camion, ajungând la fața locului. El a spus că li s-a refuzat intrarea, informează Agerpres.

Citeşte şi Rusia, reacţie dură la măsurile SUA împotriva Moscovei. Sunt vizaţi sute de diplomaţi
    
Potrivit unei purtătoare de cuvânt a ambasadei citată de Reuters: „În conformitate cu notificarea guvernului rus, se presupune că misiunea SUA în Rusia ar trebui să aibă acces la dacia noastră până la prânz pe 1 august”.
    
„Nu am avut acces toată ziua astăzi sau ieri”, a adăugat ea. „Ar trebui să vă adresați guvernului rus pentru a explica de ce nu am avut”. Rusia nu a dat încă un răspuns.