Teodor Meleşcanu: Premierul Dăncilă nu m-a consultat când a schimbat agentul României la Curtea de Justiţie UE

Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe, a declarat că premierul Viorica Dăncilă nu l-a consultat când a schimbat agentul guvernamental al României la Curtea de Justiţie a UE. 

RomaniaTV.net
22 mai 2018, 12:51
Teodor Meleşcanu: Premierul Dăncilă nu m-a consultat când a schimbat agentul României la Curtea de Justiţie UE

Teodor Meleşcanu a spus că nici nu îl cunoaşte pe Costin Radu Canţăr, noul agent guvernamental al României la Curtea de Justiţie a UE.

Potrivit Libertatea, ministrul a fost întrebat de jurnalişti cum a decurs procedura de numire a agentului guvernamental.

Reporter: Vrem să vă întrebăm şi noi de domnul Canţăr?

Teodor Meleşcanu: De cine?

Reporter: De domnul Canţăr. Noul agent guvernamental al României la Curtea Europeană de Justiţie.

Teodor Meleşcanu: Nu-l cunosc. Nu este în zona mea. Nu l-am cunoscut niciodată. Ministrul delegat de ocupă (Victor Negrescu, ministrul Afacerilor Europene şi fost eurodeputat PSD  – n.r)

Reporter: Şi nu a fost nevoie de aprobarea dvs?

Teodor Meleşcanu: Nu a fost nevoie. N-am aprobat pe nimeni. Este hotărâre de guvern.

Reporter: V-a consultat doamna Dăncilă înainte să-l numească?

Teodor Meleşcanu: Nu.

Reporter: Nu v-a consultat?

Teodor Meleşcanu: Nu.

Reporter: Este o funcţie importantă, totuşi.

Teodor Meleşcanu: Este, sigur. 

Premierul Viorica Dăncilă l-a demis pe Răzvan Horaţiu Radu din funcţia de agent guvernamental pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, locul său fiind luat de Costin Radu Canţăr, se arată într-o decizie publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

Costin-Radu Canţăr, noul agent guvernamental, este din Craiova și a profesat ca avocat în perioada 2011-2013, fiind suspendat la cerere de Baroul Dolj. În 2016 a participat la un concurs al Ministerului Afacerilor Externe de admitere în Corpul diplomatic şi consular al României, însă a fost respins la testul grilă. Rezultatul a fost menținut și după contestație.