Teodor Meleşcanu şi Rex Tillerson au vorbit la telefon despre situaţia din regiune

Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe, a avut, marți, o convorbire telefonică cu secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Rex Tillerson, cu care a vorbit despre mai multe aspecte ale Parteneriatului Strategic, potrivit unui comunicat MAE.

09 mai 2017, 18:40
Teodor Meleşcanu şi Rex Tillerson au vorbit la telefon despre situaţia din regiune

Cei doi au trecut în revistă stadiul relațiilor bilaterale, precum și a situației regionale. A fost reiterată importanța Parteneriatului Strategic între cele două țări, precum și a obiectivului dezvoltării și impulsionării tuturor dimensiunilor de cooperare din cadrul acestuia, arată comunicatul MAE.

Oficialul român a exprimat satisfacția pentru nivelul excelent al colaborării bilaterale în domeniul securității și apărării, subliniind importanța prezenței americane și aliate în România și în regiune, precum și pentru demersurile pe care ambele guverne și reprezentanții mediului de afaceri le întreprind pentru amplificarea dimensiunii economice a relației bilaterale. Ministrul afacerilor externe a amintit totodată că anul acesta cele două state celebrează 20 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic.

Convorbirea telefonică a avut loc în contextul dialogului cu noua Administrație americană, precizează MAE.