Teodora Popa, elevă de 10 la BAC, a aplicat la universităţi din Marea Britanie: „Am învăţat constant”

Pentru unii liceeni examenul de Bacalaureat parcă este o piatră de moară. Pentru alții însă o notă mare e obținută cu cea mai mare lejeritate. Și asta doar pentru aceia care au făcut din învățat o activitate zilnică și au tratat-o cu maxim respect. Asta a făcut Teodora Popa din Mediaș, care a reușit să ia nota 10 la BAC-ul din acest an. Este singura din Mediaș care a obținut nota maximă și una dintre cele două eleve din Sibiu care au reușit asta.

RomaniaTV.net
05 iul. 2018, 14:47
Teodora Popa, elevă de 10 la BAC, a aplicat la universităţi din Marea Britanie: „Am învăţat constant”

Teodora Popa a absolvit Liceul Axente Sever din Mediaș. Spune că pentru ea învățătura a fost ceva firesc. „Eu am învățat în toți cei patru ani. Acasă părinții mi-au creat mediul propice pentru asta și atunci a venit cumva natural. Nu mi-au spus niciodată că trebuie să învăț. Mi-au creat condițiile și m-au lăsat să aleg. Iar eu așa am considerat că e bine”, spune Teodora.

Dovadă a efortului depus constant stă și faptul că în toți cei patru ani de liceu a avut media 10 pe linie.

Deși Teodora a acumulat informațiile în timp și constant, parcă proba la limba română i-a cam dat bătăi de cap.

„La română mi s-a părut un pic mai greu de învățat, pentru că se găsesc informații diverse, în foarte multe manuale. În schimba, la BAC, la română mi s-au părut subiectele mai ușoare, iar la matematică, unde am fost foarte bine pregătită, mai grele. Dar m-am descurcat la ambele până la urmă”, spune Teodora, potrivit oradesibiu.ro.

Materia favorită a Teodorei a fost geografia. De aceea la începutul anului, când a aplicat la mai multe universități din Marea Britanie a ales facultăți cu acest profil. Medieșanca a fost acceptată la patru universități din Anglia, iar la două au răspuns pozitiv: Leeds și Sheffield. Acum însă nu știe dacă va mai pleca acolo la studii. „La începutul anului m-aș fi îndreptat către geografie. Acum însă, îmi dau seama că îmi plac foarte multe materii și nu sunt decisă în ce parte să o iau. Nu știu exact nici la ce facultate voi da, mai am puțin timp”, spune Teodora.

Deși Teodora a alocat mult timp studiului nu s-a izolat. S-a implicat în viața socială din Mediaș în activități care spune ea, i-au adus multă satisfacție.

„Am făcut voluntariat la biblioteca din Mediaș unde am inițiat copiii în jocul de șah, am promovat cititul. Am participat la activitățile de anul trecut de la împlinirea a 750 de ani de atestare documentară, am fost voluntar la centrul de integrare prin terapie ocupațională. Îmi fac plăcere astfel de activități și consider că toată lumea ar trebui să se implice în așa ceva”, spune Teodora.