Teodorovici: Comisia de buget-finanţe cere ministrului de Finanţe să modifice Codul Fiscal printr-o altă OUG

Preşedintele Comisiei de buget a Senatului, social-democratul Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, că membrii comisiei au trimis o scrisoare către ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, pentru a analiza posibilitatea de a modifica OUG privind Codul Fiscal printr-o altă ordonanţă de urgenţă.

RomaniaTV.net
29 nov. 2017, 13:31
Teodorovici: Comisia de buget-finanţe cere ministrului de Finanţe să modifice Codul Fiscal printr-o altă OUG

„Am trimis, săptămâna aceasta, către ministrul de Finanţe (Ionuţ Mişa – n.r) şi, în copie, primului ministru, o scrisoare la care am anexat toate acele amendamente pe care le-am discutat în cadrul comisiei, săptămâna trecută, şi un set de amendamente care n-au fost discutate, propuse de cei de la Coaliţia pentru Dezvoltarea României, şi rugămintea a fost aceea de a dispune de urgenţă analiza acestor amendamente, la care Ministerul de Finanţe a fost reprezentat prin doamna secretar de stat şi colegii domniei sale, inclusiv să analizeze posibilitatea modificării OUG 79 (privind modificarea Codului Fiscal – n.r) printr-o altă ordonanţă şi să nu se aştepte în Parlament legiferarea respectivă, tocmai pentru a da un semnal foarte clar în piaţă vizavi de forma finală a acestui set de modificări ale Codului Fiscal”, a declarat Teodorovici, la începutul şedinţei Comisiei.

Senatorul PSD a motivat demersul Comisiei, susţinând că atât Ministerul de Finanţe, cât şi contribuabilii trebuie să ştie care este varianta finală a modificărilor.

„Dacă stăm să dăm raportul azi, să votăm în Senat, apoi trimis la Camera Deputaţilor, probabil că durează mult mai mult (…) Eu mă tot întreb de ce încurcăm aici, în şedinţa Comisiei de buget-finanţe, bunul mers. Azi am văzut, la fel, la începutul şedinţei de Guvern, că sunt foarte multe veşti bune, totul merge foarte bine, şi mă întrebam, sincer, şi ieri m-am gândit, dacă să modificăm sau nu OUG 79 şi să o lăsăm în forma pe care Guvernul a decis să o adopte. Cred că poate ar fi mai bine aşa, ca cei din economie să înţeleagă foarte clar şi să acţioneze în consecinţă, într-un fel sau altul”, a susţinut Teodorovici.

Săptămâna trecută, Eugen Teodorovici a declarat că Guvernul ar trebui să vină cu o nouă ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codului Fiscal.

Senatorii Comisiei de buget urmau să elaboreze, miercuri, raportul privind OUG de modificare a Codului Fiscal, OUG 79/2017, raport care a fost amânat deja în două rânduri.

Iniţial, raportul pe noua formă a Codului Fiscal ar fi trebuit dat acum două săptămâni, însă a fost adoptarea acestuia a fost amânată pentru o săptămână. Motivul era că partidele coaliţiei de guvernnământ sunt dispuse să modifice anumite prevederi faţă de forma în care ordonanţa de urgenţă a fost adoptată în Guvern.