Teodorovici, la CES: Teodorovici: Angajaţii part-time vor contribui doar pentru suma primită, diferenţa o suportă angajatorul

Angajaţii part-time, din cele patru categorii cuprinse în OUG-ul avizat joi de Consiliul Economic şi Social (CES), vor plăti contribuţii sociale doar pentru sumele primite, restul, până la suma aferentă salariului minim pe economie, urmând a fi suportată de angajator, în condiţiile în care exista riscul ca unii angajaţi să renunţe la o parte din cele 1,2 milioane de contracte part-time, a afirmat joi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

RomaniaTV.net
08 feb. 2018, 09:48
Teodorovici, la CES: Teodorovici: Angajaţii part-time vor contribui doar pentru suma primită, diferenţa o suportă angajatorul

„Oamenii vor contribui efectiv la cât primesc. Este acelaşi mecanism care a fost anul trecut. Nu puteam să lăsăm în zona angajatului întreaga povară, vizavi de partea de contribuţii, (…) oamenii ar fi trebuit să vină de acasă cu sume pentru a completa diferenţa. Diferenţa se plăteşte de către angajator”, a afirmat Teodorovici, potrivit news.ro.

CES a dat aviz faborabil OUG-ului pe care Guvernul vrea să-l adopte joi în şedinţă, act prin care Executivul vrea să repare problemele apărute în zona contractelor part-time în cazul IT-iştilor, persoanelor cu dizabilităţi, muncitorilor sezonieri şi cercetătorilor.

În urma modificărilor apărute în Codul Fiscal, unii angajaţi part-time cu venituri mici sunt obligaţi să vină cu bani de acasă pentru a-şi plăti contribuţiile sociale.

Înaintea şedinţei CES, Teodorovici a declarat că Guvernul trebuie să ia măsurile necesare pentru ca angajaţii part-time cu venituri mici să nu fie obligaţi să vină cu bani pentru a-şi plăti obligaţiile.