Teodorovici: Statul consumă foarte multe resurse cu verificarea companiilor mici. Trebuie schimbată abordarea

Statul consumă foarte multe resurse cu verificarea companiilor mici, dar trebuie schimbată abordarea pentru că lipsa de venituri la buget vine de la companiile mari şi mijlocii, a declarat miercuri, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

12 dec. 2018, 13:56
Teodorovici: Statul consumă foarte multe resurse cu verificarea companiilor mici. Trebuie schimbată abordarea

„Statul a consumat sau consumă foarte multe resurse cu astfel de verificări către companiile mici. Şi trebuie schimbată abordarea pentru că lipsa de venituri la bugetul de stat din partea aceasta de companii vine în special la marii şi mijlocii, nu neapărat de la cei mici. Repet, consumă foarte mult şi nejustificat astfel de resurse umane şi financiare pentru a găsi ceva ce nu justifică un astfel de act. Şi atunci marii contribuabili, mijlocii, fiecare pe zona pe care o are de interes, vom acţiona ca şi structuri ale statului. Eu vorbesc de ANAF. Va face acele verificări, acele transfer pricing pe care le ştim, din păcate îl practică cu foarte mare talent multe dintre companiile sau multe companii să spunem aşa din România”, a spus Eugen Teodorovici, potrivit agerpres.ro.

Citeşte şi Teodorovici: PIB-ul României va depăşi anul viitor suma de 1.000 de miliarde de lei. Mizăm pe o creştere economică de 5,5%

Întrebat dacă este mulţumit de cum a lucrat până acum administraţia, el a spus că este loc de mult mai bine.

De asemenea, şeful de la Finanţe a spus că vor fi mai multe măsuri care să echilibreze şi să conducă la un tratament corect în piaţă.

„Din păcate între companii există o concurenţă neloială. Dincolo de relaţia lor cu statul, este obligatorie o relaţie corectă între companii în mediul privat. Este foarte important”, a afirmat Eugen Teodorovici.