TEORIA CONSPIRAŢIEI. Nicu Ceauşescu ar fi fost omorât de iubita lui împreună cu serviciile secrete FOTO

Fiul dictatorului a trecut de doua ori pe langa moarte, iar sfarsitul lui Nicu Ceausescu a starnit controverse care s-au transformat in legende. La aproape 20 de ani de la moartea lui, detalii explozive apar pe marginea acestui subiect.

28 ian. 2015, 13:06
TEORIA CONSPIRAŢIEI. Nicu Ceauşescu ar fi fost omorât de iubita lui împreună cu serviciile secrete FOTO

„Un domn intr-o tara de tovarasi. Respectuos pe alocuri, cult, pasionat de istorie, sentimental, dar si rebel in felul sau. „Un liberal…”, spunea Ion Cristoiu despre Nicu Ceausescu, cel care astazi ar fi putut ocupa functia de presedinte al Romaniei.

Citeşte şi Planul secret al lui Ceauşescu de care ruşii tremurau de frică FOTO

„Printisorul”, cum a fost supranumit fiul lui Nicolae Ceausescu, a trecut de doua ori pe langa moarte, insa de fiecare data a scapat la mustata. In 1996, a sfarsit intr-un spital din Viena, cu diagnosticul de ciroza hepatica. Apoi, moartea lui a fost dezbatuta la un nivel conspirational extraordinar.

Daca pe raportul medical era scris negru pe alb ca a murit din cauza unei ciroze, in spatiul public s-au lansat informatii cum ca ar fi fosat ucis. Iar în  aceasta poveste ar fi fost implicata inclusiv Dana Radu, ultima iubita a lui Nicu Ceausescu.

Acum, la 20 de ani distanta, unul dintre cei mai apropiati prieteni ai lui Nicu Ceausescu vine sa faca lumina cu declaratii absolut incredibile.

Citeşte şi Care este, de fapt, DATA REALĂ a naşterii lui Nicolae Ceauşescu FOTO

„Nicu se comporta foarte dificil, dupa ce a pierdut totul: parintii au murit, a facut inchisoare, avea o viata neimplinita, asa se simtea. A inceput sa bea pe ascuns, tinea bautura si in baie, ca sa nu-l vada cineva. S-a discutat la acea vreme ca Dana, impreuna cu serviciile secrete, i-ar fi dat multa bautura, ca sa-l omoare. O idiotenie! Ea l-a iubit enorm, astea sunt legende, chiar i-a fost alaturi! Nu doar la bine, ci si la rau. Am vazut cu ochii mei cat de multe suporta la el”, a explicat Serghei Mizilo.

Dana Radu a fost o femeie deosebit de frumoasa, o persoana acceptata si de catre sotii Ceausescu, fara prea multe comentarii. Si asta pentru ca provenea dintr-o familie foarte buna, tatal ei fiind primar al Capitalei. Serghei Mizil a tinut legatura cu fosta iubita a lui Nicu Ceausescu, iar cei doi au ramas prieteni pana in ziua de azi. Serghei sustine ca dupa moartea fostului eu iubit, Dana a decis sa plece din Romania.

„Dana traieste acum in Olanda. Este casatorita cu un olandez si a ajuns director de banca. Stiu ca-i merge foarte bine, insa singurul mare regret este ca nu a facut copii”, a mai spus Mizil.

A refuzat orice ajutor

Desi nu era un tip foarte sociabil, Nicu Ceausescu a reusit sa adune langa el cativa oameni importanti, persoane care i-au ramas aproape, inclusiv in perioada cea mai grea. „Au fost multi care au incercat sa-l salveze pe Nicu Ceausescu din decandenta, cum ar fi Lucescu, Gino Iorgulescu sau Copos, insa degeaba. Tot de ficat a murit!”, sustine Mizil.

Nicu Ceausescu, fiul fostului dictator Nicolae Ceausescu, a fost la un pas de moarte si in decembrie 1989. Profesorul Alexandru Oproiu, fostul sau medic, a povestit un episod in care Nicu a fost adus de revolutionari in studioul TVR, moment in care fiul cel mic al sotilor Ceausescu era grav ranit.