Teroare Franţa: Francois Hollande nu ar fi vrut ca Benjamin Netanyahu să vină la Paris

Detalii interesante din culisele marşului de ieri, de la Paris, apar în presa israeliană. Potrivit Haaretz, preşedintele francez Francois Hollande nu ar fi vrut ca premierul israelian Benjamin Natanyahu să apară la marşul de solidaritate antiislamist din capitala franceză.

12 ian. 2015, 11:49
Teroare Franţa: Francois Hollande nu ar fi vrut ca Benjamin Netanyahu să vină la Paris

Francois Hollande se temea că porezenţa ca să nu provoace dezbinare. Iniţial, Netanyahu ar fi vrut să urmeze sfatul autorităţilor franceze şi se pregătea să explice presei de ce nu va participa, scrie cotidianul israelian.

Cu o zi înaintea marşului, premierul de la Ierusalim s-a răzgândit, după ce doi membri ai Cabinetului său au anunţat că vor participa la marş.

Citeşte şi Klaus Iohannis, la revenirea de la Paris: A fost un marş al solidarităţii. Am discutat cu mulţi lideri

Hollande şi Netanyahu au vizitat o sinagogă din Paris, iar la prânz premierul israelian a vizitat şi magazinul evreiesc unde a avut loc atacul terorist de vineri dimineaţă. Benjamin Netanyahu, s-a recules în fața magazinului evreiesc unde patru evrei au fost uciși vineri de un jihadist, în timpul unei luări de ostatici.
Întâmpinat cu strigătele „Bibi, Bibi”,premierul israelian, protejat de un dispozitiv de securitate important, s-a recules la locul tragediei, unde erau depuse flori.