Teroare pe o autostradă din Italia: Un comando înarmat a pus la cale un jaf spectaculos

Cincisprezece indivizi au luat cu asalt un convoi de transport valori şi au semănat panica pe autostradă - maşini în flăcări, cuie pe carosabil, focuri de armă şi explozii. Ţinta jafului: cele 5 milioane de euro aflate în furgonetă. Spargerea a eşuat, însă bandiţii au reuşit să scape. Poliţia este acum pe urmele lor.

27 nov. 2014, 21:54
Teroare pe o autostradă din Italia: Un comando înarmat a pus la cale un jaf spectaculos

Atacul pare scenariu de film. Bandiţii au pregătit două baraje pe autostradă. Şoferul furgonetei blindate, escortată de alte două vehicule, a reuşit să evite prima ambuscadă şi a ieşit de pe autostradă. Ca să oprească transportul, hoţii au dat foc la două camioane, potrivit România TV.

Şoferul a reintrat pe autostradă, dar a dat peste al doilea blocaj! Din nou, furgoneta cu valori reuşeşte să scape şi să se îndrepte spre Milano.

„La început, a mers mai încet ca şi cum se produsese un accident. Apoi, unul dintre camioanele care au fost incendiate mi-a tăiat calea şi m-a lovit. Am coborât să vorbesc cu şoferul, dar el a dat cu spatele şi m-a lovit iar cu camionul. Când s-a uitat la mine şi am văzut că are faţa mascată, m-am îndepărtat, de teamă”, a povestit un martor ocular. 

Unii martori spun că că au avut loc şi schimburi de focuri, iar mărturiile lor sunt susţinute de gloanţele găsite pe autostradă. Traficul a fost blocat ore în şir, cu mii de maşini înşirate pe kilometri întregi, în ambele sensuri, între Milano şi Bologna.

Pe autostradă sunt amplasate camere de supraveghere, iar poliţia urmează să analizeze imaginile surprinse în timpul tentativei de jaf. În mod miraculos, nimeni nu a fost rănit în acest atac spectaculos.