Terorist în scaun cu rotile. Bomba de la bordul avionului somalez ar fi fost pusă de un kamikaze

Investigatorii exploziei produse marți la bordul unui Airbus A321 la puțin timp după decolarea de pe aeroportul capitalei Somaliei, Mogadiscio, consideră că deflagrația a fost provocată de o bombă introdusă în cabină de un pasager aflat în scaun cu rotile, care s-a folosit de pretinsul său handicap pentru a păcăli vigilența agenților de la controlul de securitate al aeroportului.

05 feb. 2016, 17:12
Terorist în scaun cu rotile. Bomba de la bordul avionului somalez ar fi fost pusă de un kamikaze

Explozia a produs o gaură de circa un metru în fuselaj, în zona centrală a aeronavei, pe partea dreaptă deasupra aripii, dar comandantul a reușit totuși să aducă avionul la sol.

Primele analize au relevat și urme de exploziv. De asemenea, investigatorii au confirmat că unul dintre cei 74 de pasageri care s-au îmbarcat nu a mai fost găsit după aterizare. Martori oculari au afirmat că au vazut un om în flăcări căzând din avion, în respectiva zonă fiind găsit ulterior și un cadavru despre care localnicii susțin că ar respectivul pasager.

Citeşte şi Explozie într-un avion de pasageri: un mort şi trei răniţi

Însă nu se știe dacă acesta este atacatorul kamikaze, întrucât după îmbarcare el a fost așezat pe un scaun normal. Deocamdată unul dintre pasageri a fost arestat, fiind bănuit de implicare în atacul terorist. Avionul companiei somaleze Daalo Airlines efectua un zbor între Mogadiscio și Djibouti.

Atacul nu a fost încă revendicat, dar principala bănuială se îndreaptă către gruparea islamistă radicală Shebab, afiliată al-Qaida.