Terra, ameninţată din nou de un asteroid. Impactul său cu pământul ar echivala cu 30 de bombe nucleare

Oamenii de ştiinţă anunţă că au descoperit pe data de 7 ianuarie, în apropierea planetei noastre, un asteroid al cărui diametru are între 11 şi 34 de metri şi care ar putea provoca o explozie similară cu 440 de tone de TNT, adică de 30 de ori mai mult energia degajată de bomba de la Hiroshima.

11 ian. 2017, 13:39
Terra, ameninţată din nou de un asteroid. Impactul său cu pământul ar echivala cu 30 de bombe nucleare

Pe data de 7 ianuarie, astronomii de la Minor Planet Center, din Cambridge, au descoperit un nou asteroid, pe care l-au botezat 2017 AG13. La doar două zile după ce a fost descoperit, corpul ceresc a şi început să ameninţe Terra.

Potrivit calculelor făcute de astronomi, asteroidul a ajuns la aproximativ 208.000 km de Pământ, unde se mişcă pe diferite traiectorii cu o viteză de 16 metri pe secundă. Spre comparație, trebui spus că distanța de la Pământ la Lună este de 385.000 km.

Se mişcă foarte repede şi foarte aproape de noi„, a comentat astronomul Eric Feldman. O eventuală prăbuşire pe Pământ a asteroidului ar provoca o explozie similară cu 440 de tone de TNT, adică de 30 de ori mai mult energia degajată de bomba de la Hiroshima.


Un astéroïde découvert il y a quelques jours vient de „frôler” la Terre par Gentside Découverte