ERORI „UCIGĂTOARE”. Teste ADN greşite ale FBI au trimis la moarte oameni nevinovaţi

Teste ADN greşite ale FBI au trimis la moarte oameni nevinovaţi. Biroul american de Investigaţii Federale a recunoscut, după o inspecţie a Ministerului Justiţiei, că au existat erori în rezultatele testelor ADN ale unor suspecţi, erori care au dus la condamnarea la moarte şi executarea mai multor oameni. Dar a promis că acest lucru nu se va mai întâmpla pe viitor.

20 apr. 2015, 08:19
ERORI „UCIGĂTOARE”. Teste ADN greşite ale FBI au trimis la moarte oameni nevinovaţi

Potrivit unui raport al Inspecţiei Generale a Justiţiei, cel puţin 60 de oameni au fost condamnaţi la moarte, iar trei dintre ei au şi fost executaţi, pe baza unor analize ştiinţifice care ar putea fi eronate şi a unor mărturii îndoielnice. Poliţia Federală „admite că au avut loc erori ale echipelor de cercetători în analiza microscopică a firelor de păr sau în rapoartele laboratoarelor. Acest lucru nu se mai întâmplă, iar FBI foloseşte acum, pe lângă analiza la microscop a firelor de păr, analize ale ADN-ului mitocondrial”, se arată într-un comunicat.

„Ministerul şi FBI se angajazează să asigure veridicitatea vitoarelor analize ale părului, precum şi să aplice cea mai mare rigoare în analizele infracţiunilor, depunând eforturi considerabile în acest sens”, se arată în comunicat. De asemenea, instituţiile americane se angajează să notifice prizonierii în cauză de greşelile din trecut, astfel încât să fie făcută dreptate în fiecare caz în parte.

Citeşte mai mult pe infomond.ro