Testul care detectează prezența celulelor canceroase în doar 10 minute. Totul este posibil cu ajutorul unui metal prețios

Cercetătorii australieni au dezvoltat un test care, în doar zece minute, detectează prezenţa celulelor canceroase oriunde în organism. Testul nu este scump, însă nu arată unde şi cât de gravă este boala, potrivit unui nou studiu citat de CNN.

06 dec. 2018, 09:37
Testul care detectează prezența celulelor canceroase în doar 10 minute. Totul este posibil cu ajutorul unui metal prețios

Cercetătorii australieni au descoperit o curioasă diferenţă între ADN-ul celulelor sănătoase şi cel al celulelor canceroase, scrie a1,ro. Se pare că diferența este dată de aur. Da, auziți bine! ADN-ul celulelor canceroase are o afinitate puternică pentru aur, potrivit noii cercetări.

Citeşte şi Portocala, beneficii pentru sănătate. 10 motive să mănânci portocale

Această caracteristică pare să fie comună pentru toate celulele canceroase, în general. Oamenii de ştiinţă au dezvoltat acest test utilizând nanoparticule de aur pentru a detecta cancerul. Aceste particule de aur colorează cancerul în mod diferit, relatează adevărul.ro.

„Este vizibilă diferenţa chiar şi cu ochiul liber, atât de simplu este”, a declarat profesorul Matt Trau, unul dintre autorii principali ai studiului realizat la Institutul de bioinginerie al Universităţii din Queensland, Australia.

Potrivit experților, testul se află în fază preliminară şi este nevoie de mai multe studii clinice înainte ca acesta să poată fi util pentru pacienţi. Până acum, a fost efectuat pe 200 de mostre furnizate de pacienţi cu cancer şi de persoane sănătoase şi a avut o acurateţe de peste 90%.