Thailanda a închis accesul turiştilor în mai multe dintre insulele sale pentru regenerarea recifelor de corali

Thailanda a închis marți accesul în mai multe dintre insulele sale, vizitate anual de mii de turiști, pentru a permite refacerea recifelor de corali ale acestora, aflate pe cale de dispariție din cauza numărului mare de scafandri amatori, informează AFP.

RomaniaTV.net
16 mai 2017, 13:40
Thailanda a închis accesul turiştilor în mai multe dintre insulele sale pentru regenerarea recifelor de corali

Acesta este al patrulea an consecutiv în care Thailanda ia această măsură de la mijlocul lunii mai până la jumătatea lunii octombrie, „pentru a permite coralilor și naturii să se refacă”, a declarat pentru AFP Ruamsilp Manajongpreasert, director al Parcului Național al Insulelor Similian, extrem de apreciate pentru frumusețea apelor acestora.

Numai în perioada octombrie 2016 — februarie 2017, circa 725.000 turiști au vizitat acest arhipelag aflat nu departe de stațiunea Phuket, unde se pot observa, în special, țestoase de mare.

De-a lungul acestei perioade care corespunde vârfului de sezon turistic în Thailanda, circa 9 milioane de persoane au vizitat diferite parcuri naționale din această țară.

Per total, circa 61 de parcuri naționale (25 marine) din 154 sunt închise, printre acestea figurând în special cele situate în insulele paradisiace din sud, cum ar fi arhipelagul Similian dar și cele din insule turistice precum Koh Lanta.

„Turiștii și operatorii de turism au fost informați” de această închidere, a dat asigurări Serviciul Parcurilor Naționale.

Măsura intervine în contextul în care Thailanda, care primește anual peste 30 de milioane de turiști, din care mulți sunt fascinați de posibilitatea de a vedea pești tropicali cu ajutorul unei simple măști și a unui tub de snorkeling, se confruntă cu o degradare avansată a recifelor de corali.

Insulele se vor redeschide la 14 octombrie, la timp pentru începerea perioadei de vârf a sezonului turistic.