Thailanda restaurează Carul de Aur, pentru „ridicarea la cer” a regelui Bhumibol, mort de cinci luni

Thailanda restaurează Carul de aur pentru "ascensiunea la cer" a răposatului rege Bhumibol. Carul de aur care îl va duce pe ultimul drum pe răposatul rege al Thailandei Bhumibol Adulyadej este în prezent restaurat la Bangkok, o muncă de migală care ar urma să dureze luni de zile, relatează Reuters.

13 feb. 2017, 20:54

Construit din lemn și decorat cu aur și oglinzi, carul de 13,7 tone are 18 metri lungime, 11,2 metri înălțime și 4,8 metri în lățime.

Tras de 216 oameni, carul de aur va transporta urna regală ornată la locul de incinerare, Sanam Luang sau Câmpul Regal, un loc public din fața Palatului Regal.

Regele a murit la 13 octombrie anul trecut după șapte decenii pe tron, declanșând o perioadă de doliu care pentru mulți thailandezi va dura un an. Nu a fost încă stabilită o dată pentru ceremonia de incinerare, dar aceasta ar urma să nu aibă loc înainte de luna octombrie, potrivit Reuters.

Cunoscut sub numele de Carul „Marii victorii”, vehiculul ar urma să ducă sufletul celui decedat în rai, conform credinței locale. Lucrările de renovare au început în ianuarie și ar urma să fie încheiate în septembrie.

Citeşte şi Noul rege al Thaliandei a decis amnistia sau reducerea pedepselor pentru aproape 150.000 de deţinuţi

Carul a fost construit în 1795 în timpul regelui Rama I pentru incinerarea tatălui său. Regele Bhumibol a fost Rama al IX-lea în dinastia Chakri. Lui i-a urmat la tron fiul său, regele Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun sau Rama al X-lea.

Carul a fost utilizat de 25 de ori până acum, cel mai recent în 2012.