„The Shape of Water”, cel mai bun film la Oscar 2018 TRAILER OFICIAL

Lungmetrajul "The Shape of Water”, regizat de Guillermo del Toro, a primit, duminică noapte, cele mai multe trofee la gala premiilor Oscar, care a avut loc la Los Angeles, filmul fiind recompensat de Academia Americană de Film cu patru premii.

05 mart. 2018, 05:09
„The Shape of Water”, cel mai bun film la Oscar 2018 TRAILER OFICIAL

Pelicula „The Shape of Water”, cu Sally Hawkins în rol principal, a fost premiată la categoriile „cel mai bun film”, „cel mai bun regizor”, „cea mai bună scenografie” şi „cea mai bună coloană sonoră” (Alexandre Desplat).

Guillermo del Toro a primit premiul Oscar pentru cel mai bun regizor, pentru lungmetrajul „The Shape of Water”, la cea de-a 90-a ediţie a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Pentru acelaşi premiu au mai concurat Christopher Nolan – „Dunkirk”, Jordan Peele – „Get Out”, Greta Gerwig – „Lady Bird”, Paul Thomas Anderson – „Phantom Thread”.

Aceasta a fost a patra nominalizare la premiile Oscar pentru Del Toro şi prima lui victorie.

Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun regizor a fost primit de Damien Chazelle, pentru filmul „La La Land”.

Lungmetrajele nominalizate în 2018 la această categorie a premiilor Oscar au fost „Call Me by Your Name”, de Luca Guadagnino, „Darkest Hour”, de Joe Wright, „Dunkirk”, de Christopher Nolan, „Get Out”, de Jordan Peele, „Lady Bird”, de Greta Gerwig, „Phantom Thread”, de Paul Thomas Anderson, „The Post”, de Steven Spielberg, „The Shape of Water”, de Guillermo del Toro, şi „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, de Martin McDonagh.

Câştigătorul a fost anunţat de actorii Faye Dunaway şi Warren Beatty, prezentatorii aceluiaşi trofeu de anul trecut. 

Ceremonia de decernare a premiilor Oscar, trofee atribuite în baza voturilor exprimate de membrii Academiei Americane de Film (Academy of Motion Picture Arts and Sciences – AMPAS), a avut loc la Dolby Theatre din Los Angeles.

Cea de-a 90-a gală a fost prezentată de vedeta de televiziune Jimmy Kimmel.