Theodor Paleologu îşi va depune joi la BEC dosarul pentru a candida independent la Parlament

Deputatul independent Theodor Paleologu anunţă că a strâns semnăturile necesare şi joi îşi va depune la Biroul Electoral Central dosarul pentru candidatura independentă la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

26 oct. 2016, 12:04
Theodor Paleologu îşi va depune joi la BEC dosarul pentru a candida independent la Parlament

”Mâine depun dosarul de candidatură ca independent la Biroul Electoral Central. Rog mult pe toţi susţinătorii şi simpatizanţii, pe toţi adepţii competiţiei democratice să-mi aducă azi formularele cu semnături. Avem practic numărul necesar de semnături, dar e important să-l depăşim pentru a lăsa loc de eventuale anulări. Vă aştept azi cu ceai şi biscuiţi la Casa Paleologu, în strada Armenească 34. Sîntem pe baricade, numărăm şi îndosariem sute de formulare, aşa că puteţi veni la orice oră, pînă seara tîrziu. Orice formular, orice semnătură în plus contează. Şi e cel mai sigur mijloc de a-mi face o mare plăcere…”, scrie Paleologu pe pagina sa de Facebook.

Theodor Paleologu este în acest moment deputat independent, aflat la al doilea mandat. El a intrat în Parlament în 2008, ca membru PDL, şi a devenit membru PNL în momentul fuziunii celor două partide. În luna iunie, Paleologu a fost exclus din partid, după o serie de critici la adresa conducerii liberale, în special în privinţa atitudinii din timpul alegerilor locale. Imediat după excludere, Paleologu a anunţat că intenţionează să candideze din nou în Parlament ca „liberal disident”.

Potrivit legii electorale, candidaţii independenţi trebuie să adune semnături de la 1 la sută din numărul alegătorilor cu domiciliul sau reşedinţa în circumscripţia respectivă.

Joi, 27 octombrie, este ultima zi în care pot fi depuse dosarele de candidaţi la birourile electorale.