Theodor Paleologu şi baronul local Marian Petrache, audiaţi la DNA. Petrache, învinuit pentru luare de mită. „Îmi dau demisia din PNL”

Şeful Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, a fost audiat, vineri, la DNA, într-un dosar în care este acuzat de şantaj şi luare de mită. La ieşirea de la DNA, Petrache a spus că este vorba de un denunţ al fostului primar din Jilava, Adrian Mladin, condamnat definitiv anul trecut la cinci ani şi zece luni de închisoare. De asemenea, fostul deputat Theodor Paleologu, ministru al Culturii în Guvernul Boc, a ajuns vineri dimineața la sediul central al DNA, transmite România TV.

17 feb. 2017, 07:55

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, a declarat la ieşirea de la DNA că ar fi vorba de fapte care s-ar fi petrecut în urmă cu nouă ani.

„Acum nouă ani l-am şantajat eu. Şi-a adus aminte”, a spus Petrache, referindu-se la Adrian Mladin. Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov a adăugat că nu are motive să se teamă de acest dosar.

„Nu am niciun motiv, de ce Doamne, iartă-mă… Am fost la detectorul de minciuni. Cum să-mi şantajez eu propriul primar? Nu vi se pare că e strigător la cer?”, a spus Petrache.

Întrebat dacă a fost prieten cu Mladin, Petrache a răspuns că e prieten cu toţi primarii din Ilfov.

„Inclusiv cu cei de la PSD am o relaţie bună”, a spus Petrache.

El a mai precizat că denunţul lui Mladin îi afectează credibilitatea şi, ca atare, îşi dă demisia din funcţiile deţinute în PNL, nu însă şi din ceea de preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov.

Întrebat ce vor spune acum ilfovenii, Marian Petrache a răspuns, în doi peri: „Or să spună de bine. Bineînţeles că nu mai am credibilitate. Îmi dau demisia, da, îmi dau demisia din toate funcţiile… Nu din PNL, demisionez din funcţiile pe care le am. Preşedinte la filială, secretar general interimar. N-am de ce să demisionez din Consiliul Judeţean. V-am spus, asta s-a întâmplat acum nouă ani. De la Consiliul Judeţean de ce să-mi dau demisia? Prima dată vreau să-mi trimit avocatul să vedem despre ce e vorba, că pe mine m-a luat prin surprindere”.

Primarul Adrian Mladin a fost condamnat definitiv, în 14 iulie 2016, de instanţa supremă, la cinci ani şi zece luni de închisoare cu executare, în dosarul privind retrocedări ilegale de terenuri, astfel că şi-a pierdut mandatul la Primăria Jilava.

De asemenea, la intrare în sediul DNA, Paleologu a declarat că a fost chemat în calitate de martor, dar a refuzat să dea alte detalii despre cauza în care a fost citat.

„Am înţeles că nu e voie să vorbesc”, a adăugat Theodor Paleologu, precizând că nu are emoţii.

„De ce să am emoţii?”, a spus Paleologu.

Thedor Paleologu a fost deputat PDL din 2008 până în 2014 şi independent din 2014 până în 2016,.

El a candidat independent pentru un nou mandat de deputat în Capitală, dar a pierdut alegerile după ce a obţinut doar 8.278 de voturi, fiind astfel sub pragul electoral de 25.000 de voturi necesare.