THEODOR STOLOJAN revine cu precizări legate de relaţia cu BERCEA MONDIAL

Theodor Stolojan a făcut, miercuri, la România TV, noi precizări legate de relaţia sa cu Bercea Mondial, explicând încă o dată că el nu a botezat nici un copil al interlopului. Stolojan a spus că, după ce a fost în comuna în care Bercea este lider al romilor, a mai vorbit o singură dată cu acesta, când Bercea i-a cerut ajutorul pentru o afacere.

23 iul. 2014, 13:08
THEODOR STOLOJAN revine cu precizări legate de relaţia cu BERCEA MONDIAL

Este legenda care e tot pusă pe tapet. Eu am declarat de mai multe ori: nu am botezat niciun copil de-al lui Bercea Mondial. Toată legenda a apărut ca urmare a unei vizite electorale făcute în comuna unde dânsul era lider al romilor si am participat la miting electoral care s-a ţinut în curtea casei lui care avea un fel de terasă mai ridicată. Asta-i tot”, a spus Stolojan.

Stolojan a precizat că atunci a fost singura dată când l-a văzut pe Bercea Mondial.

„Avea într-adevăr un copil mititel atunci când eram acolo, l-am vazut în casă, avea o lună-două, dar eu nu am participat la nici un botez”, a completat Stolojan.

Întrebat dacă l-a mai văzut pe Bercea Mondial, dacă a mai vorbit cu el, Stolojan a răspuns: „Am mai vorbit o dată la telefon. Dânsul nu ştiu ce afacere voia să facă, a apelat la mine, dar i-am spus că nu am nicio posibilitate să-l susţin în afacerea repectivă. Deci o singură dată am mai vorbit. S-a întâmplat în aceeaşi perioadă, nu aveam nici o funcţie”, a conchis democrat-liberalul.

Citeşte şi MIRCEA BĂSESCU, primul interviu din arest: Nu am vorbit cu Traian Băsescu, nu poate să mă sune

Mircea Băsescu a acordat un interviu, în exclusivitate, pentru România TV, în care a vorbit despre relaţia cu familia lui Bercea Mondial, condiţiile de detenţie şi despre reacţia fratelui lui, preşedintele Traian Băsescu, după ce a fost arestat.

Întrebat cum I-a cunoscut pe membrii familiei Bercea Mondial, Mircea Băsescu a răspuns: „Prin intermediul lui Marian Căpţână. Căpăţână venea mereu la mine la firmă, aveam relaţii de afaceri de mai mult timp. La una dintre vizite, în 2010, a venit însoţit de Sandu Anghel şi la sfârşitul discuţiilor m-a întrebat : „Nu vrei să-mi botezi o nepoată?” La început am ezitat dar el mi-a înşirat o listă cu copii botezaţi de nume sonore. Unul botezat de Stolojan, altul de fostul preşedinte al Secţiei Penale a Tribunalului Bucureşti, de preşedintele Tribunalului Craiova şi mulţi alţii . I-am spus: „Lasa-mă să mă gândesc, să vorbesc cu soţia.” În aceeaşi zi m-am întâlnit cu Înaltpreasfinţitul Teodosie şi i-am povestit ce mi se cere. „Eu te sfătuiesc să botezi, să faci o pomană”, mi-a zis. A doua zi i-am dat răspunsul lui Sandu Anghel, că accept să fiu naşul nepoatei lui. Cererea lui a fost luni sau marţi şi sâmbătă deja s-a ţinut petrecerea. Îi spusesem să nu vină cu sute de oameni aşa că a dat o masă la un restaurant. A fost într-un cadru mai intim. Eu i-am spus „uite ce se spune la televizor, că eşti interlop şi ai multe dosare penale”. Finul mi-a răspuns că nu are niciunul, că a primit NUP la toate.”

Citeşte şi: Mircea Băsescu, despre condiţiile din închisoare: Sunt DECENTE. Vezi cu cine stă în celulă