Theresa May anunţă că nu îşi va da demisia. Proiectul de acord privind Brexit-ul este „cel mai bun pentru ţara mea”

Theresa May, premierul Marii Britanii, a anunţat, joi seara, într-o conferinţă de presă, că nu îşi va da demisia, deşi au existat contestatari ai acordului pentru Brexit aprobat miercuri de Guvernul britanic, scrie The Guardian, preluat de News.ro.

RomaniaTV.net
15 nov. 2018, 17:50
Theresa May anunţă că nu îşi va da demisia. Proiectul de acord privind Brexit-ul este „cel mai bun pentru ţara mea”

UPDATE. Şefa guvernului de la Londra, Theresa May, a afirmat joi, într-o conferinţă de presă în Downing Street, că proiectul de acord privind Brexit-ul convenit cu Uniunea Europeană este „cel mai bun” posibil pentru Regatul Unit, iar ea intenţionează să-l ducă la bun sfârşit, transmite AFP.

„Cred, cu toată fiinţa mea, că drumul pe care l-am urmat este cel mai bun pentru ţara mea”, a declarat May, afirmând că acţionează în interesul naţional şi va continua să o facă, după ce s-a confruntat în cursul zilei cu demisia a patru membri ai guvernului său şi cu o iniţiativă de organizare a unui vot de neîncredere din partea deputaţilor conservatori, nemulţumiţi în special de modul în care a fost reglementată problema frontierei irlandeze.

Theresa May a subliniat că „a conduce înseamnă a lua deciziile bune, nu deciziile uşoare”.

Premierul britanic a exclus totodată organizarea, la iniţiativa sa, a unui al doilea referendum asupra Brexit.

„În ceea ce mă priveşte, nu va exista un al doilea referendum”, a precizat May.

Întrebată ce va face dacă va exista un vot de neîncredere după ce mai mulţi membri ai Partidului Conservator au trimis scrisori în acest sens către Comitetul 1922, aripa partidului care se ocupă de alegeri, Theresa May a declarat că îşi va face treaba, va negocia cu UE şi apoi va supune la vot acordul în faţa Camerei Comunelor.

„Apoi parlamentarii îşi vor face treaba şi vor fi traşi la răspundere pentru deciziile pe care le iau”, a afirmat ea, adăugând că este determinată să lupte în continuare.

Theresa May a declarat că „regretă” că unii colegi au părăsit Guvernul, dar consideră că face ceea ce este corect.

Ministrul britanic pentru Brexit Dominic Raab şi-a dat demisia joi în semn de protest faţă de acordul prim-ministrului Theresa May pentru ieşirea din UE.

Regret să anunţ că, după reuniunea guvernului de ieri (miercuri – n.r.) privind acordul pentru Brexit, trebuie să demisionez„, a postat pe Twitter Dominic Raab.

Brexit: Trei miniştri şi-au dat demisia din guvernul Theresa May, în semn de protest faţă de acordul cu Uniunea Europeană