Theresa May dă asigurări că nu va demisiona

Premierul britanic Theresa May a afirmat joi că intenționează să rămână în fruntea Partidului Conservator până la următoarele alegeri parlamentare prevăzute în 2022 pentru a tăia scurt zvonurile privind o posibilă demisie în 2019, dată la care Marea Britanie trebuie să iasă din Uniunea Europeană, transmite AFP.

31 aug. 2017, 05:03
Theresa May dă asigurări că nu va demisiona

Nu există „absolut niciun fundament la aceste informații”, a declarat Theresa May la postul de televiziune Sky News.

Într-un alt interviu acordat BBC, întrebată despre intenția de a conduce Partidul Conservator la următoarele legislative, ea a răspuns: „Da. Sunt aici pe termen lung”.

„Este important. Ceea ce eu și guvernul meu vrem este nu doar să ne ținem promisiunile în legătură cu Brexit-ul. Vrem să oferim un viitor mai bun Marii Britanii”, a continuat ea în cursul unei vizite în Japonia.

Șefa conservatorilor și-a văzut autoritatea serios afectată după rezultatul neașteptat la alegerile de la 8 iunie, când a pierdut majoritatea absolută în Parlament, în timp ce singură a devansat cu un an termenul acestui scrutin în speranța unei victorii confortabile pentru a negocia ieșirea din UE.

Eșecul a pus sub semnul întrebării leadershipul ei în rândul partidului, iar apelurile la demisie s-au înmulțit, mai scrie AFP.