Ţi-ai luat maşină second-hand? Iată cinci piese pe care trebuie să le înlocuieşti imediat

Publicat: Sâmbătă, 05 Mai 2018 11:24 // Actualizat: Sâmbătă, 05 Mai 2018 11:24 // Sursa: romaniatv.net

Atunci când achiziţionezi o mașină second-hand îţi asumi practic trecutul necunoscut al acesteia, fiind aproape imposibil de precizat de câte ori a fost aceasta în service sau tratamentul de care a avut parte.

Pentru siguranţa în trafic sau pentru a preîntâmpina o serie de neplăceri care ar putea apărea când ţi-e lumea mai dragă, e bine să faceţi câteva schimbări înainte de a testa automobilul la drum lung.

Kit distribuție

Distribuția mașinii se schimbă de regulă la 4-5 ani, dacă este pe curea. Intervalul de timp devine mai mare dacă este distribuție pe lanț. Pentru a preveni ruperea lanțului sau a curelei din cauza uzurii excesive, este bine ca distribuția să fie schimbată preventiv, astfel încât să nu existe șansa ca motorul să trebuiască înlocuit. Poti achiziționa kitul de distribuție de care ai nevoie din magazinele online. În funcție de uzura produsă poți lua doar cureaua sau doar rola de ghidare, așadar nu întreg kitul de distribuție.

Plăcuțe de frână

Nu poți merge cu o mașină care nu se oprește. Plăcuțele de frâna sunt componente de siguranță foarte importante ale unei mașini. Ele trebuie cu siguranță verificate și, dacă este necesar, înlocuite înainte de a începe să folosești mașina pe care tocmai ți-ai achiziționat-o. Grosimea plăcuțelor ar trebui să aibă cel puțin 5 mm, dacă se aude și un zgomot metalic, programează-te cât mai rapid la un service.

Ulei de motor

Este un lucru știut că schimbul de ulei este un proces important pentru durata lungă de viață a mașinii. Uleiul are funcția de a lubrifia piesele motorului, de a preveni supraîncălzirea, contribuie la curățarea reziduurilor în urma procesului de ardere. Poți face resetarea indicatorului pentru schimbul de ulei. Pentru a preveni uzura motorului schimbă și filtrele de ulei. Foarte important este să respecți schimbarea uleiului la intervalul specificat de producătorul mașinii. Te bucuri de o viață prelungită a motorului, de o pornire foarte bună pe vreme rece și de un consum mai bun de combustibil.

Lichid de frână

Nivelul scăzut al lichidului de frână compromite performanța de frânare și deci siguranța ta la volan. Pe măsură ce lichidul absoarbe umiditatea care poate afecta sistemul de frânare, își pierde din capacitatea de a rezista la căldură și coroziune. Lichidul de frână este afectat de umiditate în mod constant, indiferent dacă vehiculul a fost condus foarte mult sau a stat în garaj. Se recomandă înlocuirea lichidului de frână la fiecare trei ani pentru a preveni fierberea și procesul de coroziune.

Anvelope

Pentru buna conduita a mașinii și siguranța la drum, verificarea anvelopelor nu trebuie absolut deloc neglijată. Cauciucul se degradează pe măsură ce anii trec, deci dincolo de verificarea uzurii inegale a pneurilor sau reglarea presiunii aerului, este necesară examinarea pentru a depista posibile defecte precum tăieturi, fisuri. Achiziția unor anvelope noi poate crește considerabil calitatea mașinii tale second-hand.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
maşini second hand piese schimbate masini SH placute de frană
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7081
RON
22 Jan
noapte -4 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H