Ţigani români, hoţi de lux în centrul Parisului. Cum făceau 5.000 de euro pe zi

Opt membri ai unui clan de romi din România au fost arestaţi de poliţia franceză. Ei jefuiau turiştii care vizitau turnul Eiffel. Hoţii scoteau din buzunarele victimelor până la 5.000 de euro pe zi.

29 mai 2015, 12:20
Ţigani români, hoţi de lux în centrul Parisului. Cum făceau 5.000 de euro pe zi

Membrii bandei acţionau ca la carte. Potrivit poliţiei, grupul era împărţit în echipe de câte 3 sau 4 persoane, care se pierdeau în mulţime. Îmbrăcaţi sport, cu rucsac şi şepci, hoţii îşi luau bilet să urce în Turnul Eiffel, informează România TV.

Modul de acţionare era simplu: se deturna atenţia victimei, timp în care unul dintre hoţi deschidea rucsacul, iar altul verifica buzunarele turistului. Un al treilea rom înşfăca prada şi se făcea nevăzut.

VEZI ŞI Reportaj BBC despre condiţiile mizere în care tăiesc 50 de romi români, în Londra VIDEO

„Sub pretextul că filmează sau fac fotografii, acostau victima şi îi distrăgeau atenţia, iar apoi îi furau banii”, a declarat Bernard Bobrowska, director adjunct de securitate în Paris.

Extrem de eficient, sistemul ţintea mai ales turiştii asiatici, despre care se ştie că au asupra lor sume mari de bani. În timpul sezonului turistic, clanul câştiga până la 5 mii de euro pe zi. Hoţii se lăudau pe reţelele de socializare cu prada de la Eiffel. Doar că fotografiile cu banii furaţi nu au scăpat neobservate de poliţie, care îi monitoriza din toamna trecută.

Ţiganii trăiau pe picior mare, locuiau la hotel şi mergeau cu taxiul. Potrivit poliţiei, în 2014, membrii bandei au avut la hotel o nota de peste 100.000 de euro. Mare parte din câştiguri mergeau însă în România, unde ţiganii investeau banii furaţi în imobiliare.