Timişoara va fi legată printr-o reţea de piste de biciclete de localităţile aflate pe o rază de 20 kilometri depărtare

Municipiul Timişoara va fi legat printr-o reţea de piste de biciclete de localităţi aflate pe o rază de până la 20 km distanţă, cu destinaţia de promenadă, dar şi pentru deplasarea la serviciu a locuitorilor respectivelor comune, a anunţat marţi primarul Nicolae Robu.

13 mart. 2018, 15:19
Timişoara va fi legată printr-o reţea de piste de biciclete de localităţile aflate pe o rază de 20 kilometri depărtare

„Pe 15 martie repunem în funcţie sistemul de biciclete VeloTM, care a funcţionat excelent anul trecut. Acest sistem are 25 de staţii amplasate în vecinătatea staţiilor RATT, pistele de biciclete totalizează 23 km realizate în cadrul unui proiect, dar în total noi avem peste 100 km de piste de biciclete în Timişoara”, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, primarul Nicolae Robu.

Potrivit edilului, o altă componentă a vizat realizarea a altor nouă staţii de biciclete pe malurile Canalului Bega, iar în urma licitaţiilor s-au achiziţionat 140 de biciclete pentru acest proiect, astfel că acum flota velo a municipiului a ajuns la 440 de biciclete şi un total de 34 de staţii de unde acestea se pot lua.

Primarul a mai spus că îşi doreşte ca în acest an să se ajungă la un parc de 1.000 de biciclete puse la dispoziţia timişorenilor.

„Ţin foarte mult la un proiect cu care vom aplica pe fonduri europene pe axa de mobilitate, pentru a realiza pe Polul de creştere Timişoara o reţea regională de piste de biciclete mergând până la Pişchia, la 20 km depărtare de Timişoara. Vom avea piste de biciclete între Timişoara şi toate localităţile înconjurătoare, dar şi între acestea”, a adăugat edilul.

Unele dintre aceste trasee vor străbate şi parcuri sau dumbrave unde vor fi amenajate alei velo, pentru agrement.