Tânărul care a sărit gardul Casei Albe a fost INCULPAT pentru AGRESAREA CÂINILOR Serviciului Secret

Bărbatul reţinut miercuri la Washington după ce a sărit gardul Casei Albe a fost inculpat pentru agresiune asupra unor câini aflaţi în slujba Serviciului Secret, ameninţări şi pătrundere ilegală, a anunţat joi serviciul special de protecţie a preşedintelui american, relatează Reuters şi AFP.

23 oct. 2014, 17:07
Tânărul care a sărit gardul Casei Albe a fost INCULPAT pentru AGRESAREA CÂINILOR Serviciului Secret

Dominic Adesanya, în vârstă de 23 de ani, nu era înarmat când a fost arestat pe peluza Casei Albe, unde a fost atacat şi oprit de câinii Serviciului Secret.

Adesany a fost inculpat pentru asalt asupra unor ofiţeri de poliţie K-9, proferarea de ameninţări şi pătrundere ilegală, a explicat purtătorul de cuvânt al Serviciului, Brian Leary. Indicativul K-9 se referă la echipa care foloseşte câini special antrenaţi.

Cotidianul Washington Post a scris că Adesanya a fost muşcat de unul din câini. Tânărul a fost dus la spital pentru evaluare şi ulterior predat parchetului, urmând să compară în faţa justiţiei la o dată ce nu a fost deocamdată stabilită.

Cei doi câini care l-au oprit pe intrus, Hurricane şi Jordan, au primit undă verde pentru a-şi relua serviciul, după ce au fost trataţi pentru leziuni minore, a menţionat Leary.

Citeşte şi Un nou incident la Casa Albă: Un bărbat arestat, după ce a escaladat gardul

Într-o înregistrare video se vede cum intrusul loveşte unul dintre câini, după care este încercuit de agenţi ai Secret Service, pe peluza de nord a Casei Albe.

Într-un interviu acordat postului WMAR din Baltimore, tatăl lui Dominic Adesanya afirmă că fiul său este ‘tulburat mintal’ şi a mai fost la Casa Albă pentru a încerca să stea de vorbă cu preşedintele Barack Obama, dar a fost oprit la poartă.

Incidentul de miercuri s-a petrecut la doar o lună după ce un veteran din Texas, Omar Gonzalez, a reuşit să pătrundă la 19 septembrie chiar în clădirea Casei Albe, cu un cuţit asupra sa. Marţi, un judecător federal a dispus ca Gonzalez, programat să compară în faţa justiţiei la 3 decembrie, să fie supus unei noi evaluări psihiatrice, după ce o primă expertiză a conchis că nu poate răspunde penal.