Tineri reţinuţi pentru punerea în circulaţie a unor bancnote falsificate

Poliţiştii din Serviciul de Investigaţii Criminale al IPJ Mehedinţi au prins marţi, în flagrant, doi tineri cu vârste de peste 20 de ani în timp ce plasau pe piaţă mai multe bancnote româneşti falsificate.

03 dec. 2013, 18:23
Tineri reţinuţi pentru punerea în circulaţie a unor bancnote falsificate

Surse apropiate anchetei au declarat pentru Agerpres că tinerii, cu domiciliile în judeţele Ilfov şi Timiş, încercau să cumpere mai multe articole de îmbrăcăminte în incinta bazarului Meva din Drobeta Turnu Severin utilizând bani falsificaţi.

Oamenii legii au stabilit că aceştia au spălat chimic bancnotele de 10 lei şi aplicau pe ele cifrele de 50, 100, 200 şi 500, inducând astfel în eroare vânzătorii de mărfuri care nu observau dimensiunile reduse ale acestora.

La percheziţia corporală făcută de poliţişti şi de procurorul de caz, asupra celor doi falsificatori au fost depistate trei bancnote de câte 10 lei şi două bancnote de câte 50 de lei.

S-a constatat că tinerii în cauză fac parte dintr-o reţea de falsificatori interjudeţeană şi că numărul persoanelor înşelate de aceştia în judeţul Mehedinţi se ridică la 22. Ei au fost reţinuţi alături de alţi doi complici şi urmează să fie prezentaţi unei instanţe de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de falsificare de monedă şi punere în circulaţie de monedă falsificată.

Citeşte şi DIICOT: 19 persoane, trimise în judecată pentru falsificare de carduri bancare