Tipuri de adulter! Află cum îţi afectează relaţia fiecare

Adulterul este adulter, nu-i asa? Adica daca te-ai angajat in monogamie si apoi ai calcat stramb, atunci conteaza mai putin de ce ai facut-o, cu cine ai facut-o si ce ai simtit in acele momente, nu-i asa? Da si nu!

23 iun. 2017, 20:34
Tipuri de adulter! Află cum îţi afectează relaţia fiecare

Sunt trei categorii de infidelitate iar tradarea partenerului este doar mai mult sau mai putin in functie de tipul de adulter.
  1. Explorarea amoroasa

Este infidelitatea exclusiv sexuala, fara niciun angajament emotional. De obiei implica sexul anonim sau agatarile obisnuite. Te-ai eliberat si mergi acasa. Uneori, infidelii din aceasta categorie nici macar nu simt ca au calcat stramb intrucat, in opinia lor nu exista nici conexiune emotionala.

In opinia lor, acest tip de activitate nu le afecteaza relatia de cuplu. O considera echivalenta unui mountain biking, o vizita la casino sau mersul la plaja – adica o activitate amuzanta, relaxanta sau distractiva. 

  1. Partidele repetitive

Unii infideli au un/o partener/a sexual (sau mai multi/e) u care se vad regulat, insa numai cand situatia o cere. S-ar putea ca, uneori, sa aiba iesiri formale – precum o cina in oras si un film – inainte de a ajunge in pat. De cele mai multe ori acesti/e parteneri/e sunt placuti/e insa nu iubiti/e. Cu alte cuvinte este vorba despre o prietenie si un sex fiebinte insa niciun fel de conexiune emotionala.

Chiar daca aceste relaii continua ele au la baza doar sexul. Ambii parteneri sunt constienti ca sexul lor nu este, in niciun caz, exclusiv si a unul dintre ei sau chiar amandoi sunt casatoriti sau se afla intr-o relatie, presupusa, monogama pe termen lung.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.