Tipuri de alergii şi cum te fereşti de ele

Ţi s-a înfundat nasul, te mănâncă pielea, eşti obosit sau ai tulburări digestive, toate acestea sunt semne ale alergiilor. Alergiile nu apar însă doar din cauza polenului, ci şi a alimentelor, a medicamentelor, a lenjeriei de pat sau a machiajului. Vezi câte tipuri de alergii sunt, care sunt simptomele specifice fiecărui tip de alergie şi cum te fereşti de alergii.

RomaniaTV.net
16 mart. 2014, 07:50
Tipuri de alergii şi cum te fereşti de ele

Urticarie – alergie la un aliment sau medicament

Urticaria se manifesta prin umflaturi mici si rosii care te mananca sau te ustura, ca atunci cand te intepi cu urzici. Cand apare din senin si dispare dupa un anumit timp, poate fi vorba despre o alergie la un aliment, la un medicament sau la latex.

Alimentele care te predispun la alergii sunt fructele exotice, nucile, telina si fructele de mare. Mai rar, la adulti apar alergii la lapte si la oua.

Medicamentele care au drept reactie adversa alergiile sunt anti-inflamtoarele nesteroidiene (ibuprofen), aspirina si antibioticele din familia pencilinelor.

Daca nu ai consumat alimente sau medicamente cu potential alergen, poate fi vorba si despre o alergie la un produs care contine latex. Se recomanda renuntarea imediata la contactul cu acel produs.

Daca urticaria este insotita si de umflarea fetei, mai ales in jurul gurii, sau de o umflatura pronuntata a pielii, trebuie sa consulti de urgenta un medic.

Nas infundat – alergie la polen sau acarieni

Cand nasul iti curge in permanenta si ti se pare ca e infundat, stranuti, dar nu esti racit, poti avea o rinita alergica, caci acestea sunt simptomele sale caracteristice.

Citeşte articolul integral pe Curademiere.ro.