Tipuri de persoane care îţi fac viaţa grea la birou şi cum să rezolvi problema

De cate ori ai fost folosit pe post de tap ispasitor pentru a plati pentru greselile altora? Si de fiecare data cand se intampla asta te simti agresat si manipulat. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca dupa un asemenea episod nu mai ai niciun chef sa ajungi la birou. Mai ales atunci cand esti tanar si nu ai incredere foarte mare in tine, de fiecare data cand cineva te invinovateste pe tine pentru erorile lui nu prea stii cum sa gestionezi o situatie asa de complicata.

RomaniaTV.net
20 feb. 2017, 21:41
Tipuri de persoane care îţi fac viaţa grea la birou şi cum să rezolvi problema

Iar cand imaginea de sine si increderea in fortele proprii se afla la genunchiul broastei, un loc de munca tensionat nu face decat sa inrautateasca lucrurile ceea ce poate avea impact negativ asupra sanatatii tale, a starii de spirit si a relatiilor cu ceilalti oameni.
Tocmai de aceea este important sa inveti cum sa te porti cu persoanele care iti fac viata un calvar la birou. Iata cum sa rezolva momentele de acest gen:

Agresorul

Agresarea la birou este destul de intalnita si, adesea, victimele se tem prea mult pentru a se confrunta cu atacatorul. Insa nimeni nu ar trebui sa tolereze un astfel de comportament. In general, agresorii se simt bine cand ii pun pe altii la pamant pentru ca doar asa pot sa ascunda slabiciunea lor interioara. Sau poate ca se simt amenintati de victimele lor, ori le este teama ca si-ar putea pierde slujba. Indiferent de cauze cel mai important este sa nu le oferi niciun motiv pentru a-si justifica comportamentul.

Este de preferat sa eviti implicarea in vreun conflict. Daca o persoana se poarta urat cu tine incearca sa-i ignori comportamentul, ori raspunde astfel incat sa nu-i oferi posibilitatea de a declansa un conflict mai mare (spre exemplu, daca cineva incearca sa-ti atraga atentia spne-i ca ai un telefon urgent de dat sau un termen limita pentru a rezolva o sarcina). Odata ce vei invata cum sa eviti politicos orice confruntare, agresorul iti va pierde interesul pentru tine.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO