Tir cu obuze asupra unui miting, soldat cu cinci morţi şi 11 răniţi

Cinci persoane și-au pierdut viața iar alte 11 au fost rănite vineri de tiruri cu proiectile asupra unui miting la Benghazi, în estul Libiei, potrivit unei surse medicale, citate de AFP.

06 mai 2016, 20:44
Tir cu obuze asupra unui miting, soldat cu cinci morţi şi 11 răniţi

„Tiruri de obuze asupra unei adunări în centrul orașului Benghazi au făcut cinci morți și 11 răniți”, a declarat un medic de la spitalul Al-Jalaa.

Un corespondent AFP aflat la fața locului a văzut două corpuri și mai mulți răniți printre cei care au participat la acest miting organizat vineri după-amiază în Piața Al-Kish din Benghazi în sprijinul forțelor armate fidele parlamentului recunoscut, instalat la Tobruk (est) sub comandamentul controversatului general Khalifa Haftar.

O sursă militară din rândul acestor forțe a declarat că „obuzele au fost trase dinspre sectorul Soug el Hout”, la nord de Benghazi, o zonă aflată sub controlul grupărilor armate care se opun forțelor fidele lui Khalifa Haftar.

Benghazi, al doilea oraș ca mărime din Libia situat la 1.000 de kilometri est de capitala Tripoli, este de aproape doi ani scena unor lupte sângeroase între forțele loialiste și miliții armate, printre care jihadiștii din gruparea Statul Islamic (SI) și Ansar al-Sharia, apropiată de Al-Qaida.

Forțele fidele generalului Khalifa Haftar au preluat controlul asupra mai multor cartiere din Benghazi, însă nu reușesc să elibereze întreg orașul.